Nokia-smartphones met Windows Phone 8 duiken op

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 31 augustus 2012 16:21

Apps & Software

Het lijkt er sterk op dat de eerste afbeeldingen van Nokia's nieuwe generatie Windows Phones vroegtijdig zijn uitgelekt. De getoonde Lumia 820 en Lumia 920 zullen op Windows Phone 8 gaan draaien.

De Lumia 920 wordt vermoedelijk het nieuwe vlaggenschip van Nokia. De smartphone heeft veel uiterlijke kenmerken overgenomen van de alom geprezen Lumia 800 van vorig jaar. Zo keert bijvoorbeeld het gebolde scherm weer terug, iets dat afwezig was op de Lumia 900.

Volgens de anonieme bron achter de foto's heeft het toestel een 4,5 inch-display (720p) en is het apparaat, zoals geruchten al deden vermoeden, voorzien van een PureView-camera. Verwacht wordt dat de smartphone op een multicore-processor zal draaien.

Lumia 820

De Lumia 820 lijkt een goedkopere smartphone te worden dan de 920. Zo beschikt deze telefoon over een 4,3 inch-scherm en lijkt dit display, in tegenstelling tot de Lumia 920, niet verzonken te liggen in de unibody behuizing. Verdere details worden er nog niet over de gadgets gegeven.

Of het hier daadwerkelijk de nieuwe Windows Phone 8-toestellen van Nokia betreffen, zal op 5 september duidelijk worden. Dan houdt Nokia namelijk een grote presentatie over diens plannen met Windows Phone.

0 Reactie(s) op: Nokia-smartphones met Windows Phone 8 duiken op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.