Nokia-topman bevestigt ontwikkeling tablet

© PXimport

Nokia-topman bevestigt ontwikkeling tablet

Geplaatst: 15 maart 2012 - 08:31

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie ID.nl

Nokia werkt achter de schermen aan een eigen tablet. Dat bevestigt Nokia's chief designer Marko Ahtisaari in gesprek met het Finse tijdschrift Kauppalehti Optio. "Deze tablet zal anders worden dan de honderden iPad-concurrenten", aldus de ontwerper.

"We werken eraan", antwoordt Ahtisaari op de vraag of Nokia met een eigen tablet komt. De Finse fabrikant wil echter niet met een 'standaard' tablet op de proppen komen, en volgens de designer werkt Nokia dan ook aan een unieke ervaring. Hij besteedt momenteel een derde van zijn tijd aan de ontwikkeling van deze Nokia-tablet.

Nokia zelf wil nog niet bevestigen of de beweringen van Marko Ahtisaari op waarheid zijn berust. "We volgen de tabletmarkt zeer nauwlettend, maar hebben tot op heden nog geen specifieke aankondigingen gedaan", aldus een woordvoerder van Nokia.

Windows 8-tablet

Geruchten over een tablet van Nokia gaan al enige tijd rond. Verwacht wordt dat het bedrijf later dit jaar een tablet zal lanceren met het nieuwe Windows 8-besturingssysteem. Enkele maanden geleden liet een andere topman van Nokia ook al weten dat er een tablet in ontwikkeling was. Eerder deze week voegde DigiTimes daar nog het gerucht aan toe dat het om een 10 inch-tablet zou gaan die eind 2011 op de markt moet komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten