Nokia verhuist productie smartphones naar Azië

Door: Elmar Rekers | 08 februari 2012 14:19

Nieuws

Nokia zal een deel van diens telefoonassemblage verhuizen naar Azië om zo de productiekosten te drukken. Hierdoor zullen er zo'n 4000 banen bij de Finse fabrikant verdwijnen.

Nokia kondigt aan dat in totaal drie fabrieken (Mexico, Hongarije en Finland) vanaf eind 2012 niet langer mobiele telefoons zal produceren. Onder meer de Finse fabriek waar de Lumia 800 en N9 werden gefabriceerd zal het werk noodgedwongen neerleggen.

Doordat de assemblage van toestellen bij Aziatische fabrieken aanzienlijk goedkoper is, hoopt Nokia op korte termijn weer een winstgevend bedrijf te worden. In 2011 boekte Nokia nog een verlies van ruim 1 miljard euro en liep de verkoop van smartphones terug naar 77,3 miljoen stuks. Daar waar er een jaar eerder nog 103,6 miljoen smartphones over de toonbank gingen.

Belangrijke rol

"Na de geplande veranderingen zullen de fabrieken in Komarom, Reynosa en Salo wel een belangrijke rol blijven spelen bij het ondersteunen van onze smartphoneklanten", zegt Niklas Savander, vicepresident bij Nokia.

"Door de productie naar Azië te verhuizen worden we ook in staat gesteld om onze producten eerder naar de markt te brengen. We snappen echter goed dat deze veranderingen moeilijk zullen zijn voor onze werknemers en we zullen ze dan ook bijstaan tijdens deze overgang."

Nokia besteedt de productie van zijn goedkopere mobieltjes al enige tijd uit aan Azië, maar ook de smartphones zullen straks dus steeds minder afkomstig zijn van westerse fabrieken.

0 Reactie(s) op: Nokia verhuist productie smartphones naar Azië

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.