Nokia verkoopt 4 miljoen Lumia-smartphones

Door: Elmar Rekers | 19 juli 2012 16:10

Nieuws

Nokia heeft in het tweede kwartaal van 2012 vier miljoen Lumia-smartphones verkocht. De Finse telefoonmaker zag de totale smartphone-verkoop echter dalen met veertig procent.

Nokia presenteerde donderdag de geboekte resultaten over het tweede kwartaal van 2012. Hieruit blijkt dat Nokia nog altijd moeite heeft zijn smartphones te slijten. Gingen er een jaar geleden in het tweede kwartaal nog 16,7 miljoen smartphones over de toonbank, dit jaar blijft het aantal steken op 10,2 miljoen.

Wel ziet Nokia dus een forse stijging in het aantal verkochte Windows Phones. Werden er in het eerste kwartaal van 2012 één miljoen Lumias verkocht, het afgelopen kwartaal waren dat er vier miljoen. Het betreffen hier de totale verkoopresultaten van de Lumia 610, 710, 800 en 900.

Verlies

Ondanks de groeiende verkoop van Lumias, boekte Nokia toch een verlies van 1,4 miljard euro. De toekomst is volgens Nokia echter rooskleurig. Vooral de komst van Windows Phone 8 wordt volgens de fabrikant een 'katalysator' voor diens smartphone-verkoop.

Windows Phone 8 wordt in het vierde kwartaal verwacht. Huidige Lumia-smartphones zullen echter geen update naar dit mobiele OS krijgen. Wel lanceert Microsoft een tussenversie in de vorm van Windows Phone 7.8.

0 Reactie(s) op: Nokia verkoopt 4 miljoen Lumia-smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.