Nokia: 'we hebben geen plan B klaarliggen'

© PXimport

Nokia: 'we hebben geen plan B klaarliggen'

Geplaatst: 9 februari 2012 - 13:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Nokia heeft geen plan B klaarliggen voor het geval de Windows Phone-alliantie met Microsoft geen succes wordt. Dat bevestigt Nokia's vicepresident Victor Saeijes in gesprek met de Zweedse krant Dagens Industri.

"Plan B is gewoon dat plan A absoluut moet slagen", zegt Saeijes over de samenwerking die Nokia vorig jaar met Microsoft is aangegaan. "Het voelt alsof we met Windows Phone helemaal opnieuw moeten beginnen."

"Het belangrijkste is dat we slagen in de Verenigde Staten. Dat is een vereiste willen we ook successen boeken in de rest van de wereld", aldus de Nokia-topman. Nokia sloot 2011 af met ronduit teleurstellende cijfers en volgens Saeijes is falen dan ook niet langer een optie voor de fabrikant.

Lumia

De Finse telefoonmaker lanceerde eind vorig jaar zijn eerste Windows Phone in de vorm van de Lumia 800. Onlangs liet de fabrikant weten dat er reeds 1 miljoen van deze smartphones waren verkocht. Begin 2012 introduceerde Nokia zijn tweede Windows Phone, de Lumia 710, en zal de Lumia 900 later dit jaar het levenslicht zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten