Nokia werkt aan tablets en hybride apparaten

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 mei 2012 10:34

Nieuws

Nokia werkt achter de schermen druk aan een aantal tablets en zal tevens met een nieuw type 'hybride gadget' op de markt komen. Dat kondigt Nokia-topman Jorma Ollila aan in een interview met de Financial Times.

Ollila staat op het punt zijn functie als bestuurslid bij Nokia neer te leggen, maar voor zijn vertrek geeft hij tegenover de zakenkrant nog enkele details over Nokia's toekomst prijs. Zo zegt hij dat Nokia in de nabije toekomst met nieuwe smartphones, tablets en hybride apparaten op de markt zal komen.

"Tablets zijn daarbij een belangrijk onderdeel", zegt Ollila over de vernieuwde strategie van de Finse telefoonmaker. "Daar zullen we dan ook zeker induiken en er komen tevens afwijkende hybride apparaten die zich onderscheiden qua uiterlijk."

Onttroond

Nokia zag vorige week hoe ze als grootste fabrikant van mobieltjes door Samsung van de troon werden gestoten. Volgens Ollila komt dit omdat Nokia te laat heeft ingespeeld op verandering in de markt. "We hebben het lange tijd goed gedaan, tot het moment dat er behoefte kwam aan een betere combinatie tussen de hardware en software."

De Nokia-topman meent echter dat het bedrijf sinds de Windows Phone-alliantie met Microsoft weer op de goede weg is, en dat een nieuwe reeks gadgets hier een sterk vervolg aan zal geven. Wat er precies onder het nieuwe type hybride apparaten wordt verstaan maakt Ollila nog niet duidelijk. Ook geeft hij nog geen informatie over mogelijke releasedata van de gadgets.

0 Reactie(s) op: Nokia werkt aan tablets en hybride apparaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.