Nokia ziet Lumia-verkoop inzakken

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 18 oktober 2012 13:03

Nieuws

Gingen er in het tweede kwartaal nog 4 miljoen Lumia-smartphones over de toonbank, het derde kwartaal wist Nokia 2,9 miljoen Windows Phones te slijten. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Finse telefoonmaker donderdag presenteerde.

De dalende verkoopcijfers zijn hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de komst van Windows Phone 8. Veel consumenten lijken met de aanschaf van een Lumia-smartphone te wachten tot Nokia met de nieuwe Lumia 920 en 820 op de proppen komt. Vermoedelijk verschijnen deze telefoons begin november.

Wereldwijd werden er in de periode juli, augustus en september 82,9 miljoen telefoons verkocht door Nokia. Het merendeel hiervan (76,6 miljoen) waren zogenoemde 'feature phones'. De 6,3 miljoen smartphones die er van de hand gingen, betekenen een daling van ruim 60 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Boven verwachting

Hoewel het bedrijf zich genoodzaakt ziet een verlies van 576 miljoen euro op de tekenen, is dit aanzienlijk minder dat de 826 miljoen euro die er vorig jaar werd genoteerd. Dit heeft Nokia vooral te danken aan de hervormingen die CEO Stephen Elop binnen het bedrijf heeft doorgevoerd. De cijfers komen overigens niet als een grote verrassing, en zijn zelfs iets beter dan Nokia in juli had voorspeld. "Het wordt een kwartaal vol uitdagingen", aldus de CEO aan de start van het derde kwartaal.

Met de introductie van de eerste telefoons met Windows Phone 8, hoopt Nokia zich weer terug te vechten op de smartphonemarkt. In september presenteerde het bedrijf de Lumia 920 en 820, welke dit najaar de strijd zullen aangaan met de iPhone 5 en de Galaxy S III.

0 Reactie(s) op: Nokia ziet Lumia-verkoop inzakken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.