Nooit meer data kwijt

Door: dennis-gandasoebrata | 02 december 2010 16:43

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Neem geen risico en maak altijd een goede back-up van uw bestanden. Opslaan op een externe schijf is echt niet meer de enige manier. Het kan lokaal, online en op andere apparaten zoals uw laptop. Zo bevinden uw gegevens zich op verschillende locaties. Wel zo veilig.

1. Opslaan via SkyDrive

Op internet vindt u talloze aanbieders van betaalde opslagdiensten. U kunt ook voor een gratis alternatief kiezen, dat in veel gevallen prima voldoet. Een goed voorbeeld is SkyDrive. Dit is een gratis online opslagdienst van Microsoft. Prettig aan SkyDrive is de relatief grote hoeveelheid data die u online mag opslaan: 25 GB. Het online bewaren van uw gegevens heeft verschillende voordelen: allereerst bevinden uw digitale kostbaarheden zich niet meer op één fysieke locatie. Wordt uw computer of harde schijf onverhoopt gestolen of breekt er brand uit, dan bent u niet direct al uw data kwijt. Een ander groot voordeel is de bereikbaarheid van uw gegevens: in principe hebt u vanaf elke computer met internetverbinding toegang tot uw gegevens. Daarbij kunt u in veel gevallen aangeven welke personen toegang tot uw back-up hebben. Dit geeft u de mogelijkheid om specifieke bestanden met anderen te delen.

Met SkyDrive kunt u uw waardevolle bestanden online opslaan.

2. SkyDrive gebruiken

Open de website van SkyDrive, die u kunt vinden op SkyDrive. Voor het gebruik van deze dienst hebt u een Windows Live ID nodig. Hebt u deze niet? Klik op Registreren. Nadat u zich bij SkyDrive hebt aangemeld, wordt de hoofdpagina geopend. Het is tijd om aan te geven welke bestanden u wilt opslaan. Klik op de knop Bestanden toevoegen. Het is hierbij belangrijk dat u de data goed ordent. Maak aparte mappen aan, zodat u snel toegang hebt tot de gewenste gegevens. Klik op Nieuwe map en geef deze een geschikte naam.

3. Deelopties instellen

Een belangrijk onderdeel van SkyDrive is het toekennen van toegangsrechten voor uw gegevens. In de meeste situaties zult u voor de back-ups alleen uzelf toegang geven. Klik op Wijzigen. Een overzicht met schuifregelaars verschijnt. Hiermee bepaalt u welke personen welke toegang hebben. Kies vervolgens voor Alleen mijzelf. Bevestig met een klik op Volgende.

Bepaal de toegangsrechten voor uw back-upbestanden.

4. Maximale bestandsomvang

Hoewel SkyDrive een gratis dienst is, kent het wel een beperking: u kunt bestanden tot een grootte van 50 MB uploaden. Overigens is de kans aanwezig dat deze limiet in de toekomst wordt verhoogd of volledig losgelaten.

5. Koppeling vanuit Office 2010

Maakt u gebruik van Office 2010? Deze nieuwste Office-versie kent een nauwe integratie met SkyDrive. In de praktijk betekent dit dat u bestanden direct vanuit Office op uw SkyDrive-account kunt opslaan. Hebt u bijvoorbeeld uw administratie bijgewerkt in Excel, dan slaat u de bijgewerkte Excel-sheet direct online op. In elk Office-programma kiest u voor Bestand, Opslaan en verzenden, Opslaan naar web. Klik vervolgens rechts in het venster op de knop Aanmelden, zodat u zich voor de dienst kunt aanmelden. Nadat u dat hebt gedaan, verschijnt een overzicht van beschikbare mappen. U kunt nu ook nog zelf een nieuwe map aanmaken. Klik vervolgens op Opslaan als om het bestand online op te slaan.

Office-documenten direct veiligstellen op SkyDrive via de Office-programma's.

0 Reactie(s) op: Nooit meer data kwijt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.