Noonday L - Zwaar, log, geweldig

Door: Justin Doornekamp Justin Doornekamp | 14 november 2014 08:00

Overige elektronica

De Noonday L laat nogal een indruk achter. De 'draagbare' bluetoothluidspreker is bijna niet draagbaar meer, zo zwaar en groots is het apparaat. En hoewel je waarschijnlijk een portable bluetoothspeaker deels koopt omdat je deze gemakkelijk kan meenemen, mag je de Noonday L daarop niet afschrijven.

Score
80
  • Pluspunten
  • Geen vervorming
  • Audiokwaliteit
  • Minpunten
  • Prijs
  • Altijd stroom nodig

None

Noonday L

Prijs: € 199,99

Vermogen: 40W RMS

Driver: 4x 2" full-range drivers

Frequentiebereik: 60 Hz - 18 kHz

Accuduur: n.v.t.

Afmetingen: B 320 mm x H 223 mm x D 88 mm

Noonday is een merk van Fresh 'n Rebel en staat voor het beste dat de audiofabrikant te bieden heeft. Daar mag je dan wel je portemonnee voor trekken: voor zo'n tweehonderd euro haal je de Noonday L in huis. Daar moet wat tegenover staan en dat is gelukkig het geval.

De Noonday L imponeert al door het minimalistische witte (of zwarte) design en straalt door de matte, siliconen toetsen een bepaalde elegantie uit. Alle knoppen die je nodig hebt, zijn aanwezig op het apparaat: gemakkelijk pauzeer je nummers, skip je ze of zet je de muziek harder of zachter. Ook is er een NFC-sensor, waardoor je via een enkele aanraking de speaker verbinding laat maken met je telefoon of tablet.

De speaker ondersteunt bluetooth 4.0, een energiebesparende versie van bluetooth. De batterij van je telefoon of tablet raakt bij ondersteuning voor bluetooth 4.0 dus minder snel op.

Je smartphone verbind je (indien ondersteund) via NFC en bluetooth 4.0 met de Noonday L.

Altijd op stroom

Batterijen zijn niet echt van groot nut bij de Noonday L. Luisteraars zullen erg teleurgesteld raken om het feit dat je de bluetooth-speaker enkel kunt gebruiken als je deze aansluit op het netstroom. De lader moet dus te allen tijde in het stopcontact zitten. Waarom zou je een draagbare bluetooth-luidspreker kopen als er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn? Fresh 'n Rebel laat hier overduidelijk een steek vallen ten opzichte van de concurrenten.

De Noonday L lijkt vooral in de huiskamer een goede optie, maar dan nog zijn er vergelijkbare apparaten die net iets meer bieden op dit vlak. Denk bijvoorbeeld aan speakers met wifi-ondersteuning, waardoor je naar internetradio kunt luisteren of je wifi-netwerk kunt inschakelen om toegang te krijgen tot meer nummers dan er op je telefoon staan.

Geluidskwaliteit

De Noonday L overtuigt wel sterk als speaker. Er kan een woonkamer gevuld worden met muziek, terwijl er geen vervorming optreedt wanneer de volumeknop helemaal is opengedraaid. Full-range drivers en dynamisch gestuurde passieve basradiatoren maken dit mogelijk, terwijl de aptX-technologie er dan weer voor zorgt dat audio in cd-kwaliteit wordt afgespeeld.

De Noonday L is verkrijgbaar in het zwart of wit.

Conclusie

Het blijft een gemiste kans dat de Noonday L enkel werkt als deze is aangesloten op netstroom. Daarmee schiet het apparaat toch wel tekort als bluetooth-speaker. Voor een prijskaartje van bijna tweehonderd euro wil je gewoon dat alles klopt. Dat neemt niet weg dat de Noonday L los daarvan genoeg in huis heeft om een prima luidspreker te zijn. Audio wordt in hoge kwaliteit afgespeeld en de full-range drivers en passieve basradiatoren zorgen voor warme klanken en een vol geluid. Valt het eerder genoemde minpunt voor jou te overzien, dan is deze luidspreker van Fresh 'n Rebel een prima keuze.

0 Reactie(s) op: Noonday L - Zwaar, log, geweldig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.