Nvidia: 'Tegra 3-budgettablets arriveren deze zomer'

Door: Elmar Rekers | 30 maart 2012 11:34

Apps & Software

In de zomer van 2012 zullen er verschillende budgettablets op de markt komen met een Tegra 3-processor. Dat verwacht althans Jen-Hsun Huang, CEO van chipfabrikant Nvidia.

Volgens de Nvidia-topman zullen veel fabrikanten dezelfde strategie gaan hanteren als Amazon met zijn populaire Kindle Fire-tablet. Deze tablet is in de Verenigde Staten voor 199 dollar verkrijgbaar en had in het eerste kwartaal van de lancering al 14 procent van de Amerikaanse tabletmarkt in handen gekregen.

Net als Amazon zullen naar verwachting ook andere fabrikanten gaan besparen op onder meer het ingebouwde geheugen van een tablet en zal er geen camera op de goedkope apparaten te vinden zijn. Huang meent dat Nvidia's Tegra 3-chip ook zeker geschikt is voor deze budgettablets. "We hebben al 150 dollar bespaard op ingebouwde onderdelen", aldus de CEO.

Windows 8-tablets

Hoewel Huang verwacht dat de goedkope tablets het marktaandeel van Android goed zal doen, zegt hij wel teleurgesteld te zijn in de ontwikkeling van het Google OS. "Android heeft zich gewoon niet ontwikkeld zoals ik had verwacht", zegt hij tegenover The New York Times.

"Voor veel mensen is hun werk nog altijd de voornaamste redden dat ze een computer in huis hebben. Ze willen gewoon dat Windows goed werkt en dat Outlook het goed doet. Een tablet met Windows 8 en een Tegra-chip zou dan ook erg mooi kunnen worden", aldus Huang.

0 Reactie(s) op: Nvidia: 'Tegra 3-budgettablets arriveren deze zomer'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.