Oculus-oprichter lacht om goedkope vr-brillen

Door: De Telegraaf | 29 december 2015 15:12

Games

Palmer Luckey, het brein achter de Oculus Rift, is niet onder de indruk van de kartonnen virtual reality-brillen waar je een smartphone inschuift. Deze kosten slecht een paar tientjes, maar Luckey laat op Twitter weten dat deze brillen niet te vergelijken zijn met de Oculus Rift.

Volgens hem kan de Oculus Rift prima de concurrentie met deze wegwerpgadgets aan omdat zijn bril veel beter is. "Het is alsof je een goede wijn vergelijkt met met troebel water," aldus het brein achter de Oculus Rift. Het is nog niet bekend hoeveel het apparaat gaat kosten, maar waarschijnlijk zal deze enkele honderden euro's zijn. Verder laat Luckey op Twitter weten verlies geleden te hebben met de eerste versie van de Oculus, die voor 350 dollar verkocht werd aan ontwikkelaars.

Overname Facebook

De overname door Facebook gaf het bedrijf de tijd om het product beter te optimaliseren in plaats van te proberen zoveel mogelijk winst te behalen om de boel draaiende te houden. @WesleyYue Yes, because the Rift is actually good. Kind of like how fancy wine competes with muddy water.