Office 2010 tweaken

Door: dennis-gandasoebrata | 17 april 2012 12:29

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8

Brieven typen, administratie bijhouden, presentaties maken: Microsoft Office behoort tot de populairste programma's voor uw computer. U kunt de basis ervan dus maar beter goed voor elkaar hebben. We geven een selectie van de beste basistweaks voor Word, Excel en PowerPoint.

Tweaks voor Word

1. Wie wat bewaart...

Zijn er specifieke onderdelen in Word die u vaak opnieuw gebruikt binnen andere documenten (bijvoorbeeld een titel of tabel)? U kunt zelfgemaakte onderdelen opslaan en ze eenvoudig hergebruiken. In Word maakt u eerst het item dat u wilt hergebruiken, bijvoorbeeld de titel. Kies Invoegen / Koptekst en vervolgens Leeg. Nu maakt u de titel en u past deze naar eigen smaak aan. Tevreden? Kies Invoegen / Koptekst en vervolgens Selectie opslaan in galerie Kopteksten. Voorzie de creatie van een beschrijvende naam en klik op OK. U kunt het onderdeel vervolgens gebruiken in andere documenten. Ga naar Invoegen / Koptekst. In de galerie vindt u uw item in de sectie Algemeen.

Hergebruik uw eigen documentonderdelen.

2. Snel leesbaar maken

Hebt u een Word-document met een lelijke opmaak, dan kunt u de functie AutoOpmaak van Word gebruiken om snel een opmaak toe te passen. Het resultaat is een leesbaar document. Zorg ervoor dat deze handige functie binnen handbereik is. Gebruik de werkbalk Snel starten (waarover u elders in dit artikel meer leest) om AutoOpmaak toegankelijk te maken. Klik op de pijl naast de werkbalk Snel starten en kies Meer opdrachten. In het geopende venster zoekt u in de lijst links naar AutoOpmaak. Selecteer de optie en klik op de knop Toevoegen. Klik daarna op OK. De opdracht is voortaan beschikbaar via de werkbalk Snel starten.

3. Waarschuwing voor verzenden

Herkent u dit? U verstuurt een document, en komt erachter dat het nog opmerkingen en revisies uit Word 2010 bevat. Voorkom dat u per ongeluk Word-bestanden met opmerkingen verstuurt. Word kan een waarschuwing tonen, maar deze moet u zelf instellen. Kies Bestand / Opties en Vertrouwenscentrum en klik op Instellingen voor het Vertrouwenscentrum. Kies nu Privacyopties. Vervolgens plaatst u een vinkje bij de optie Waarschuwen voor het afdrukken, opslaan of verzenden van een bestand dat bijgehouden wijzigingen of opmerkingen bevat. Klik op OK. De kans is een stuk kleiner dat u per ongeluk een Word-document met revisies verstuurt.

Voorkom dat u gevoelige informatie doorstuurt.

4. Extra lettertypen

Uitgekeken op de standaardlettertypen van programma's zoals Word en PowerPoint? Voeg nieuwe lettertypen toe. Office maakt gebruik van de standaardmap met lettertypen, die door Windows wordt onderhouden. Selecteer Start / Configuratiescherm / Vormgeving en persoonlijke instellingen. Kies voor Lettertypen. Vervolgens kunt u nieuwe lettertypen aan deze map toevoegen. Veel lettertypen vindt u bijvoorbeeld via dafont.com. Als u een lettertype hebt gedownload, versleept u het naar het venster Lettertypen. Laat het hierboven los. Het lettertype wordt geïnstalleerd. Na installatie start u het programma (zoals Word) opnieuw. Het lettertype is beschikbaar.

5. Tekstalinea's verplaatsen

Hebt u een groot Word-document en wilt u de indeling ervan op de schop nemen? Open het navigatievenster (kies Beeld en plaats een vinkje bij Navigatievenster in de sectie Weergeven). Een overzicht van de documentstructuur verschijnt. Vervolgens kunt u de sectie die u wilt verplaatsen, selecteren en naar de nieuwe locatie in de structuur verslepen. De indeling van het document wordt direct gewijzigd.

Handig: in één keer de documentstructuur zien.

0 Reactie(s) op: Office 2010 tweaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.