Office 2013 mag één keer worden doorgegeven

Door: jasper-bakker | 07 maart 2013 09:25

Nieuws

De aangepaste gebruikslicentie voor Office 2013 staat overdragen aan een nieuwe pc toe en ook transfer naar andermans pc. Dat laatste mag alleen de eerste licentienemer doen, eenmaal dus.

Microsoft heeft de gebruikslicentie aangepast voor de winkeluitvoering van zijn applicatiepakket Office 2013. Weg is de eerder opgenomen beperking waardoor de software wordt gebonden aan de pc waarop het staat geïnstalleerd. Installatie en gebruik op een nieuwe pc is nu wel toegestaan, net als voorheen bij retail-uitvoeringen.

Eenmalige transfer

Tegelijk met dat terugdraaien, voert Microsoft nog een aanpassing door voor Office 2013. De software mag ook worden overgeheveld naar een pc die in bezit is van iemand anders. Daarvoor gelden twee voorwaarden. Ten eerste mag die overheveling alleen worden gedaan door diegene die de eerste gelicentieerde gebruiker is van die software. Ten tweede moet de ontvanger akkoord gaan met de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst. Het akkoord van de eerste licentienemer geldt dus niet voor de nieuwe gebruiker.

Microsoft meldt deze aanpassingen in een blogpost. Daarbij benadrukt het ook dat het in alle gevallen nodig is om de software te verwijderen van de computer waarop het voorheen was geïnstalleerd. Ook mag de eerste gebruiker geen kopieën behouden.

Hardwaredefect

Het overhevelen van de Office-licentie mag maximaal één keer per 90 dagen. Microsoft maakt hierbij wel een uitzondering voor het geval dat er hardware defect is geraakt. Het is niet bekend of dit complete pc's of ook alleen componenten betreft. Ook is het onbekend hoe gebruikers een hardwaredefect moeten aantonen aan Microsoft om overhevelingsrecht te verkrijgen voor hun Office-licentie. Webwereld heeft hierover gistermiddag vragen uitgezet bij het bedrijf.

In een eerdere blogpost, toen er nog sprake was van hardwarebinding voor Office 2013, heeft Microsoft hierover wel uitleg verschaft. Na een hardware-upgrade moeten consumenten bellen met de helpdesk om hun Office-installatie te heractiveren. Vervanging van moederbord en processor geldt daarbij als nieuwe pc.

Per direct

De licentietekst die meekomt met de software moet nog worden aangepast, maar de nieuwe voorwaarden zijn per direct van kracht. Ze zijn van toepassing op verschillende uitvoeringen van Office 2013: voor Thuisgebruik en Studenten, voor Thuisgebruik en Zelfstandigen, Professional, en ook de los verkrijgbare applicaties van het veelgebruikte kantoorpakket.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Office 2013 mag één keer worden doorgegeven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.