Office 2013-preview weigert Vista en XP

Door: Jasper Bakker | 18 juli 2012 10:43

Apps & Software

De publieke preview van Office 2013 draait alleen op Windows 7 en 8. Het nog tot 2017 ondersteunde Vista en tot 2014 ondersteunde XP vallen buiten de boot.

De systeemvereisten voor de 'technical preview' van het in ontwikkeling zijnde Office 2013 omvatten Windows 7 of nieuwer. Dat laatste omvat ook het aankomende Windows 8, maar dan wel de nieuwste bèta: de zogeheten release preview. De eerder uitgegeven developer preview en de daarna gevolgde consumer preview voldoen niet voor de Office 2013-bèta. Vista lijkt ook achter te blijven wat IE10 betreft.

Versus Office 2010, en XP

Het is mogelijk dat Office 2013 uiteindelijk wel uitkomt voor Windows Vista: de systeemvereisten in de faq (frequently asked questions) voor de Office-preview zijn 'voorlopig'. De vorige versie van Microsofts pc-besturingssysteem is qua marktaandeel niet bepaald aangeslagen, maar sommige consumenten en bedrijven gebruiken Vista wel. Bovendien heeft de leverancier begin dit jaar vlak voor het verlopen van de support op Vista dat plots verlengd tot aan april 2017.

Voorganger Office 2010 draait wel op Vista naast het nog veel in gebruik zijnde Windows XP en de huidige versie 7. De reguliere support voor de 2010-versie van Microsofts kantoorpakket loopt nog tot oktober 2015. Daarna volgt de fase van uitgebreide support, waarin de software alleen security-fixes krijgt, die loopt tot oktober 2020.

Mac volgt nog

Overigens vermeldt Microsoft in de faq voor de Office 2013-bèta nog dat die software niet beschikbaar is voor Macs. De volledige release van Office 365 zal dat wel zijn, zodra dat uitkomt. Overigens is 365 de benaming van Microsoft voor zijn clouduitvoering van zijn applicatiepakket. Die online-tegenhanger wordt nu wel meer vermengd met de lokaal geïnstalleerde software.

Bron: Webwereld.nl

0 Reacties op: Office 2013-preview weigert Vista en XP

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord