Office 2013 voor altijd gebonden aan eerste pc

Door: Elmar Rekers | 18 februari 2013 08:24

Nieuws

Gebruikers van Office 2013 mogen het softwarepakket op slechts één pc installeren. Waar het met Office 2010 nog mogelijk was om de software mee te nemen naar een ander systeem, is de licentie van Office 2013 gebonden aan de eerste computer waarop het wordt geïnstalleerd.

Microsoft bevestigde de aangescherpte licentievoorwaarden afgelopen weekend tegenover Computerworld. Dit heeft tot gevolg dat gebruikers dus altijd een nieuwe versie van Office moeten aanschaffen wanneer men overstapt naar een nieuw systeem. Het gaat hier overigens enkel om de standaard versie van Office 2013, voor de abonnementsvariant Office 365 geldt de nieuwe regel niet.

Voorheen konden Office-gebruikers de software onbeperkt installeren op andere pc’s, met als enige voorwaarde dat er telkens negentig dagen tussen de activaties zat. Hoewel al bekend was dat Office 2013 slechts op één pc gebruikt mag worden, blijkt nu dus dat het pakket niet kan worden meegenomen naar een nieuw systeem. Wat de procedure is voor mensen die te kampen krijgen met een defecte of gestolen computer, maakt Microsoft niet bekend.

Office 365

Het lijkt er sterk op dat Microsoft hiermee gebruikers wil aanmoedigen om een abonnement te nemen op Office 365. Hierbij betalen gebruikers maandelijks (10 euro) of jaarlijks (100 euro) een bedrag om het Office-pakket te mogen gebruiken, waarbij een licentie kan worden gebruikt op vijf systemen binnen een huishouden. Het nieuwe kantoorpakket is sinds eind januari wereldwijd beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Office 2013 voor altijd gebonden aan eerste pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.