Ondersteuning Windows Phone 8 en 7.8 stopt medio 2014

Door: tonie-van-ringelestijn | 18 maart 2013 08:05

Apps & Software

Microsoft stelt tot medio 2014 ondersteuning te bieden voor Windows Phone 7.8 en 8. Het bedrijf werkt intussen aan de volgende grote update van zowel Windows 8 als Windows Phone onder de codenaam Blue.

Op een supportpagina van Microsoft staat dat het bedrijf in de zomer van 2014 stopt met de ondersteuning van de huidige Windows Phone-versies, meldt Neowin. Gebruikers van Windows Phone 7.8-toestellen krijgen ondersteuning tot 9 september 2014. Voor gebruikers van Windows Phone 8 geldt dat maar tot 8 juli 2014. Tot die data krijgen de toestellen met die systemen reguliere updates en beveiligingspatches.

Microsoft bracht Windows Phone 7.8 pas onlangs uit, maanden na de start van versie 8. Nokia's Lumia-toestellen waren als eerste aan de beurt. De uitrol voor andere Windows Phone 7-toestellen is nog altijd gaande.

Blue en upgraden

Microsoft werkt intussen aan de volgende grote update van zowel Windows 8 als Windows Phone onder de codenaam Blue. Volgens geruchten zou de release van Blue zijn uitgesteld tot 2014. Het bedrijf beloofde onlangs ook dat toestellen met Windows Phone 8 te upgraden zouden zijn naar de volgende grote versie van het mobiele besturingssysteem, omdat de hardware daar nu wel geschikt voor zou zijn. Dat geldt niet voor Windows Phone 7.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Ondersteuning Windows Phone 8 en 7.8 stopt medio 2014

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.