Onderweg dvd kijken met DVD Shrink

De dvd-brander is een energievreter. Als u een film wilt bekijken op uw notebook en u hebt geen stopcontact bij de hand, dan kunt u de film het best eerst naar uw harde schijf kopiëren (rippen). DVD Shrink is daar zeer geschikt voor.

Download en installeer het programma, plaats de dvd en gebruik de knop Open disc om de film naar uw computer te importeren. Voor het afspelen van een geripte dvd hebt u nog steeds dvd-afspeelsoftware nodig en u moet er rekening mee houden dat de film ruim 4 GB aan schijfruimte in beslag neemt. Als u maar een beperkte opslagcapaciteit hebt, kunt u de film omzetten naar een avi- of wmv-bestand. Dat doet u heel eenvoudig met Freemake. Het omzetten neemt wat tijd in beslag, maar het uiteindelijke bestand is veel kleiner (ca. 700 MB per film).

© PXimport

Als u uw dvd’s ript voordat u ze onderweg bekijkt, gebruikt uw notebook minder accustroom.

 

© PXimport

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten