Onderzoek: 'hardcore gamers vaker depressief'

Door: Elmar Rekers | 09 januari 2012 11:10

Video

Gamers die per week meer dan 21 uur in hun hobby steken zijn vaker depressief dan mensen die minder tijd aan het spelen van games besteden. Dat blijkt uit onderzoek van Daniel Loton van de Victoria University.

Binnen de groep fanatieke gamers is 25 procent vaker sprake van een depressie dan bij de casual gamers. Daarnaast heeft 15 procent van deze mensen vaker last van stress en angstgevoelens. Volgens de onderzoekers gebruiken actieve gamers de digitale spelwereld vooral als uitvlucht voor hun dagelijkse problemen.

Hoofdonderzoeker Loton zegt dat beide groepen gamers boven gemiddeld last hebben van stress, angst en depressies, maar dat enkel bij de hardcore gamers gesproken kan worden van een 'zorgelijke' situatie. "Zij scoren ruim de helft van de maximum score op iedere categorie. Dat is genoeg voor professionele hulp", aldus Loton.

Meer onderzoek

Loton benadrukt dat het hier slechts om een voorlopige uitkomst van het onderzoek gaat, en hij is dan ook nog hard op zoek naar meer proefpersonen om zijn bevindingen te onderbouwen. Zo hoopt hij in de toekomst nog aan te kunnen tonen of er daadwerkelijk een correlatie is tussen het aantal uren gamen en depressiviteit.

0 Reactie(s) op: Onderzoek: 'hardcore gamers vaker depressief'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.