Online bestandsuitwisseling

Door: Robbin Ooijevaar | 23 maart 2011 12:41

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8

Het versturen en ontvangen van grote bestanden is voor veel mensen een probleem. E-mail is ongeschikt en ftp te ingewikkeld. Gelukkig zijn er, naast het bekende ‘cd-tje in een envelop’, verschillende manieren om bestanden van A naar B te krijgen. We hebben de beste gratis oplossingen voor u bekeken en op een rijtje gezet.

 

Dit artikel bestaat uit negen pagina’s:

Pagina 1: Inleiding; Online bestandskoerier;

Pagina 2: Sendspace;

Pagina 3: YouSendIt;

Pagina 4: WeTransfer

Pagina 5: MijnBestand.nl;

Pagina 6: Dushare;

Pagina 7: RapidShare;

Pagina 8: DROPitTOme; Conclusie.

Het versturen van grote bestanden gaat zelfs in het bedrijfsleven nog omslachtig. Systeembeheer moet eraan te pas komen om een ftp-server in te richten om bijvoorbeeld fotomateriaal binnen te krijgen. In 2010 heeft er een opmars plaatsgevonden van diensten die dit probleem tackelen. Aan zowel de kant van de ontvanger als verzender is extra software, zoals een ftp-client, overbodig. Ook technische kennis van protocollen en server-instellingen hebt u niet nodig. Met een webbrowser kunt u als verzender direct aan de slag, de ontvanger heeft eveneens ­alleen een webbrowser nodig om het bestand binnen te halen.

Online bestandskoerier

Als u grote bestanden verstuurt (of wilt ontvangen), zijn er wat zaken om rekening mee te houden. Allereerst is de bestandsomvang van het bestand dat u wilt versturen belangrijk, de meeste diensten hanteren een maximum. Daarnaast is het handig om na te gaan op wat voor wijze bestanden verzonden worden. De meeste diensten gebruiken een tussenserver met houdbaarheidsdatum. Hierbijmoet de ontvanger het bestand binnen een bepaalde periode binnenhalen. Ook is een een-op-een-verbinding (p2p) mogelijk, waarbij ontvanger en verzender gelijktijdig achter een computer moeten zitten. Het voordeel hiervan is dat u ziet of de ontvanger het bestand binnenhaalt. Sommige online bestandskoeriers bieden een bevestiging via e-mail. Zodra het bestand gedownload is, krijgt u hier melding van. Handig, maar niet waterdicht: in de praktijk merken we dat de meldingen niet altijd aankomen. Veel diensten bieden tegen betaling meer functionaliteit. De besproken mogelijkheden (en beperkingen!) van de online bestandskoeriers zijn van toepassing op de gratis versie: geen registratie en geen downloads, maar direct aan de slag.

0 Reactie(s) op: Online bestandsuitwisseling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.