Online contacten bewaren met Adresboek.org

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2011 17:25

How To

Een adresboek in ‘de cloud’ heeft zo z’n voordelen: u kunt immers op ieder ogenblik bij de contactgegevens van vrienden, familieleden of collega’s. Het enige wat u nodig hebt, is een internetverbinding. Met het Nederlandse Adresboek.org kunt u adressen bekijken, groepsmailings versturen of etiketten afdrukken.

Zoals bij elke andere web2.0-toepassing moet u eerst de gratis registratieprocedure volgen om met het online adresboek aan de slag te kunnen. Dat gaat gelukkig snel. Vervolgens voert u de contactgegevens in. Handmatig alle velden invoeren is een ontzettend tijdrovende klus. Gelukkig kunt u ook adressen importeren in Adresboek.org. De Nederlandse webdienst kan overweg met Google Contacts. Hebt u een Excel-bestand met adressen? Ook daar kan Adresboek.org mee uit de voeten, tenminste als u rekening houdt met enkele standaardvoorwaarden zoals in het voorbeeldbestand.

Naast het raadplegen van adressen via uw Adresboek.org-account kunt u ook landkaartjes opvragen, groepsmailings versturen of zelfs boodschappen per sms verzenden. De sms-dienst is uiteraard niet gratis, hiervoor betaalt u 15 eurocent per stuk (met een minimumaankoop van 10 euro aan sms-tegoed). Daarnaast is het met Adresboek.org ook mogelijk om uw volledig adresboek te downloaden als Excel-bestand of etiketten af te drukken. Werkt u met erg grote hoeveelheden adressen? Dan is het aangeraden om ook labels aan uw contactpersonen te hangen. Op die manier kunt u niet enkel uw contactpersonen indelen in groepen, maar ook aparte etiketten afdrukken voor bijvoorbeeld uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje.

Adresboek.org heeft niet de functionaliteiten van Plaxo, maar is in ieder geval een stuk beter dan Zexer.

Via Google Maps kunt u zelfs de ligging opvragen.

0 Reactie(s) op: Online contacten bewaren met Adresboek.org

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.