Online gratis kerstmuziek beluisteren

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 december 2010 16:33

Apps & Software

Ze liggen ieder jaar weer in de winkel: rijen kerst-cd’s met 90 procent dezelfde muziek als de afgelopen vijftig jaar en een paar nieuwe liedjes. Kerst-cd’s kopen is een dure en inefficiënte hobby en hoewel u muziek ook per nummer kunt kopen, bijvoorbeeld via iTunes, is het natuurlijk veel leuker om de hele kerst een eindeloze variatie aan muziek te luisteren en daar geen cent voor te hoeven betalen. Gelukkig kan dat met diverse diensten op internet.

Grooveshark

Grooveshark is een dienst waarmee u gratis muziek kunt afspelen en u hebt daar niet eens een account voor nodig (al kan dat wel). Surf naar de site en typ Christmas of Xmas in het zoekveld dat centraal in beeld staat. Overigens kunt u bij al deze sites uiteraard ook Kerstmis invullen, maar dan vindt u simpelweg minder. U kunt klikken op Alles afspelen om alle gevonden nummers af te spelen, of u klikt op het tabblad Afspeellijsten voor een lijst met afspeellijsten, waarbij u kunt zien hoeveel nummers een afspeellijst bevat en welke artiesten er zoal instaan. Wij hebben een paar leuke afspeellijsten gevonden. De afspeellijst van rainydaywoman43 heeft met bijna 2000 nummers een flinke collectie, maar gelukkig ook eentje die met namen als Bing Crosby, Stevie Wonder en Frank Sinatra wel smaakvol is. Wilt u meer iets van deze tijd, dan is de playlist van gebruiker ‘porchat’ een aanrader, met artiesten als The Killers, Mary J. Blige, Stacie Orrico, etc. (al zitten er ook klassiekers tussendoor).

Grooveshark biedt u gratis kerstmuziek, van modern tot ouderwets.

Spotify

U moet er een account voor maken en een programma downloaden, maar in ruil daarvoor kunt u met Spotify gratis muziek luisteren. U kunt ook opwaarderen naar een betaald account, à 5 of 10 euro per maand, dan kunt u ook vanaf de iPhone luisteren en muziek downloaden. Wanneer u het programma hebt geïnstalleerd en gestart, klikt u op het zoekveld en typt u Christmas in, waarna er een lange lijst met liedjes verschijnt. Klik op Shuffle en geniet eindeloos van heerlijke kerstmuziek.

Een vrijwel eindeloos aanbod aan kerstmuziek, en het is nog helemaal gratis ook.

Last.fm

Last.fm is een muziekdienst waarbij u gratis een account kunt aanmaken, om vervolgens dertig liedjes af te spelen (wilt u meer afspelen, dan dient u uw account te upgraden en 3 euro per maand te betalen). Wanneer u een account hebt, logt u in en klikt u op Radio in het menu bovenin. Als sleutelwoord geeft u in: Christmas of Xmas. Verder hoeft u weinig te doen, alleen even naar het volgende nummer klikken als een nummer u niet bevalt. Dertig liedjes is natuurlijk niet erg veel, u redt er waarschijnlijk net kerstavond mee. Wellicht trekt het u over de streep een betaald account te nemen, want heerlijk makkelijk is het wel.

Via Last.fm kunt u dertig gratis kerstliedjes streamen met een gratis account.

Webradio

Al die ‘on demand’-diensten zijn natuurlijk prachtig, maar laten we niet vergeten dat we een jaren geleden al online gratis naar muziek konden luisteren, gewoon via ‘ouderwetse’ webradio. Dat kan natuurlijk nog steeds. U kunt bladeren naar webradiostations in programma’s als Winamp, of u kunt gewoon bladeren naar een site met een kerstradiostation, zoals, in ons voorbeeld, Sky.

Uiteraard is de oude vertrouwde webradio er ook nog.

0 Reactie(s) op: Online gratis kerstmuziek beluisteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.