Online Sinterklaasliedjes beluisteren

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 01 december 2010 09:38

Apps & Software

Sinterklaas en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar waar er vroeger een stapel cd’s voor de cd-speler lag, is het tegenwoordig veel handiger om gewoon de pc aan te zetten. De vele online muziekdiensten hebben namelijk meer dan genoeg muziekaanbod. Leuk voor de kinderen en de hele familie.

Last.fm

Sinterklaasmuziek beluisteren via Last.fm is kinderlijk eenvoudig. U logt in met uw account, als u deze nog niet hebt kunt u deze gratis aanmaken. Klik vervolgens op Radio in het menu bovenin. U krijgt dan de vraag om een sleutelwoord op te geven, hetgeen in dit geval eenvoudig is: Sinterklaas. De radio begint direct te spelen en schotelt u nummers voor variërend van overbekende liedjes gezongen door kinderkoren tot wat modernere liedjes van de Club van Sinterklaas. Belangrijk: bij een gratis account kunt u slechts 30 liedjes afspelen (en daarmee komt u op Sinterklaasavond een heel eind). Voor eindeloze muziek dient u 3 euro per maand te betalen.

Via Last.fm kunt u met een gratis account 30 sinterklaasliedjes streamen.

Grooveshark

Ook via Grooveshark is het heel eenvoudig om de huiskamer te vullen met vrolijke Sinterklaasklanken. Wanneer u de site opent, u hebt er niet eens een account voor nodig, typt u het woord Sinterklaas in het niet te missen zoekveld. Vervolgens klikt u op het tabblad Playlists. U krijgt dan een hele lijst met playlists te zien, gesorteerd op naam. Jammer is dat u ze open moet klikken om te zien om welke nummers het gaat en hoeveel het er zijn. Wij zijn even voor u door de lijst gelopen en de playlist van Willemijn89 is een aanrader, met meer dan genoeg muziek voor wel drie pakjesavonden. Maar let op: enig ouderlijk toezicht (oftewel filtering) is gewenst, want het Sinterklaasstukje van Hans Teeuwen, dat totaal niet geschikt is voor kinderen, staat er ook tussen.

Grooveshark heeft veel sinterklaas playlists, al bevatten ze niet allemaal kinderliedjes.

Spotify

De dienst Spotify heeft iets meer voeten in de aarde, maar is zeker de moeite waard omdat de (basisversie van) de dienst eveneens gratis is. U dient echter eerst een account aan te maken en de software van de dienst te downloaden. Hebt u dit eenmaal gedaan en bent u op het programma ingelogd, dan klikt u op het zoekveld bovenin en typt u vervolgens Sinterklaas in. U krijgt onmiddellijk een lange lijst met sinterklaasliedjes te zien, variërend van de Smurfen, tot aan kinderkoren, Samson en Gert en ga zo maar door. In combinatie met de shuffle-knop een absolute aanrader voor een lange, gevarieerde sinterklaasavond.

Spotify kost u wel even iets meer werk, maar geeft u wel een heerlijk uitgebreide verzameling Sinterklaasliedjes.

0 Reactie(s) op: Online Sinterklaasliedjes beluisteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.