Ontwikkeling S.T.A.L.K.E.R. 2 definitief stopgezet

Door: Elmar Rekers | 26 april 2012 10:42

Nieuws

Ontwikkelaar GSC Game World heeft de productie van S.T.A.L.K.E.R. 2 definitief stopgezet. Na een lange periode van financiële problemen heeft de studio zijn deuren moeten sluiten, waarmee de game officieel van de baan is.

Het nieuws wordt bekend gemaakt op de website van Vostok Games; een nieuwe gamestudio van de makers van S.T.A.L.K.E.R. Uit het bericht wordt duidelijk dat de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2 in december al werd stilgelegd en dat er vervolgens geen deal gesloten kon worden rond het verdere gebruik van de licentie.

Nieuw project

"We konden geen overeenstemming bereiken rond de S.T.A.L.K.E.R.-licentie, en dus hebben we besloten om verder te gaan als een onafhankelijke studio en met een nieuw project. Die dag was eigenlijk het startsein voor Vostok Games", aldus het ontwikkelteam op de officiële website.

Voor hun nieuwe game, getiteld Survarium, heeft Vostok Games de eigen Vostok Engine ontwikkeld. Het betreft hier een gratis speelbare MMO-shooter. Het spel moet eind 2013 exclusief verschijnen voor de pc.

0 Reactie(s) op: Ontwikkeling S.T.A.L.K.E.R. 2 definitief stopgezet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.