Ook Microsoft werkt aan iWatch-concurrent

© PXimport

Ook Microsoft werkt aan iWatch-concurrent

Geplaatst: 15 april 2013 - 04:36

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Microsoft is met verschillende leveranciers in onderhandeling voor de ontwikkeling van een zogenoemde smartwatch. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van verschillende bronnen. Microsoft lijkt hiermee in de voetsporen te treden van Apple, Google en Samsung.

Hoewel Samsung de enige fabrikant is die heeft bevestigd aan een smartwatch te werken, lijkt de sterke geruchtenstroom van de laatste maanden er op te wijzen dat de consument straks zeker iets te kiezen krijgt. Zo zou ook Google aan een slim horloge werken, en duiken er vrijwel iedere week nieuwe details op over de iWatch van Apple.

Microsoft is in onderhandeling met verschillende leveranciers voor de onderdelen van het horloge. Een van de bronnen claimt zelfs bij deze besprekingen betrokken te zijn. Net als bij de concurrentie zal ook de gadget van Microsoft over een klein touchscreen gaan beschikken, in dit geval 1,5 inch groot. Verdere details ontbreken nog, zo is bijvoorbeeld onduidelijk op welk besturingssysteem het apparaatje gaat draaien.

SPOT

Microsoft zou nog geen definitief besluit hebben genomen over de lancering van de smartwatch. Het bedrijf lijkt enigszins huiverig voor het product, aangezien de in 2004 gelanceerde SPOT-smartwatch niet het succes bracht waar Microsoft op had gehoopt.

Verwacht wordt dat verschillende fabrikanten nog dit jaar hun slimme horloge op de markt gaan brengen. Een dergelijk apparaat zou gekoppeld kunnen worden aan een smartphone, waarmee het enkele taken van de telefoon overneemt. Zo is te zien wie er belt, kunnen er e-mails gelezen worden en kan de muziek bediend worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten