Ook T-Mobile rekent meer voor mobiele data

Door: loek-essers | 01 augustus 2011 16:39

Nieuws

T-Mobile past in navolging van KPN en Vodafone zijn abonnementsstructuur voor mobiel breedband aan. Het onbeperkte internet voor een tientje per maand is verleden tijd.

Net zoals de andere twee Nederlandse operators zegt T-Mobile genoodzaakt te zijn de prijzen aan te passen. Het introduceert daarom 3 nieuwe abonnementen, die de huidige vervangen. "Tijden veranderen en het gebruik van mobiel internet groeit explosief", zegt een woordvoerder van T-Mobile. Volgens hem is het aanpassen van abonnementsstructuren dan ook onvermijdelijk.

Afknijpen én extra betalen

Vanaf 15 augustus is ook het tijdperk van flat fee mobiel internet voor een tientje per maand bij T-Mobile voorbij. Grootgebruikers gaan meer betalen en mensen die weinig data gebruiiken minder. "Of het goedkoper of duurder is, hangt af van je datagebruik", aldus de zegsman.

T-Mobile stelt dat onbeperkt internet mogelijk blijft voor 4,95 per maand. Wordt de datagrens overschreden dan knijpt T-Mobile de verbinding af. "Met de Onbeperkt Internet optie worden er geen kosten in rekening gebracht wanneer uw datategoed op is, maar wordt de snelheid automatisch verlaagd naar maximaal 64/64 Kbps. Voor € 10.00 kunt u het tegoed en de snelheid herstellen", legt de provider uit. T-Mobile hanteert normaliter snelheden van 1 megabit per seconde (Mbps), 3,6 Mbps en 7,2 Mbps

Verlengen voor een tientje

Wie een databundel met een tegoed van 250 megabyte (MB) heeft, krijgt voor 10 euro nogmaals 250 MB tegen dezelfde snelheid tot het eind van de maand. Wie een limiet van 1000 MB heeft, krijgt voor een tientje dezelfde deal, dus nogmaals 1000 MB tegen dezelfde snelheid tot het eind van de maand.

Wie geen onbeperkt internet afsluit, moet na het opmaken van zijn datalimiet 10 eurocent per megabyte gaan betalen. Overgebleven data kan in geen geval meegenomen worden naar de volgende maand. Hoe hoog de limieten zijn, hangt af van het gekozen abonnement en de daaraan gekoppelde prijs. Hoe duurder, hoe hoger het datalimiet. Het maximum is 1 gigabyte.

T-Mobile ziet graag dat abonnees onbeperkt internet afnemen. De eerste 12 maanden is de optie gratis, daarna gaan klanten 4,95 extra per maand betalen om niet meer af te hoeven rekenen per megabyte.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Ook T-Mobile rekent meer voor mobiele data

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.