Opinie: HTC lost het grote smartphone probleem op

Door: matthijs-van-den-broek | 28 januari 2013 11:59

Nieuws

Soms lanceren elektronicabedrijven van die dingen waarvan je in eerste instantie denkt: vet. Hebben. Kopen. Waar kan ik het krijgen en wanneer. Soms ook lanceren elektronicabedrijven van die dingen waarvan je in eerste, maar ook in tweede instantie denkt: dit wordt hem niet. Dat had ik bij de Asus Padfone (goed idee, slecht uitgewerkt in eerste versie). En ik had het ook bij de HTC remote voor de HTC Butterfly: een mini-telefoon die als afstandsbediening fungeert.

Het apparaat heet trouwens ook HTC Mini en is voorlopig alleen in China verkrijgbaar bij de HTC Butterfly. Toen ik de eerste foto’s zag moest ik meteen denken aan de afstandsbediening voor Apple TV, maar dan met display. Of aan de iPod mini van een paar generaties geleden.

Lelijke mini-telefoon

Hardop zeggen dat iets niet werkt in de wereld van consumentenelektronica is uiterst gevaarlijk: soms breken ontwikkelingen door die je niet verwacht. En soms worden ogenschijnlijk veel te simpele producten of bedrijven voor onwaarschijnlijke bedragen gekocht. Maar een lelijke mini-telefoon om mee te bellen die verbinding maakt met je shiny smartphone waar je graag mee gezien wil worden?

Afstandsbediening

De HTC Mini is een apparaatje dat op NFC is gebaseerd, maakt connectie via Bluetooth, je kunt er mee bellen, je agenda bijwerken en sms’jes op ontvangen. Maar het ding werkt ook als een afstandsbediening: handig als je je telefoon aan je tv hebt gehangen als je op groot beeld YouTube filmpjes wilt bekijken in de huiskamer. Wil je dat? Misschien wel, ja. Onhandig als je tijdens het kijken gebeld wordt. Of nee. Dan is het juist weer heel handig….

Halfbakken

Het lijkt op een soort halfbakken compromis waar niet goed over is nagedacht. Je moet twee devices opladen en in je zak houden. Ze passen niet, zoals bij de padfone van Asus, in elkaar zodat het ene apparaat het ander versterkt door bijvoorbeeld een extra verbindingsmogelijkheid als mobiele telefonie. Een mini-telefoon zou je bij een tablet verwachten. Maar zelfs dan eigenlijk nog niet, want een tablet is een tablet en een smartphone had/heb je al, nietwaar?

Alle inches

We zijn in een tijd aanbeland, waarin niets nog helemaal uitgekristalliseerd is. Tablets zijn tot een miljardenbusiness verworden sinds Steve Jobs in februari 2010 de iPad introduceerde. Het mediagebruik van tablets: veel weten we er nog niet over. De manier waarop we mobiele telefoons gebruiken en op welke schermgrootte dan precies en hoevaak? Is allemaal nog kinderschoenenwerk. Samsung experimenteert ermee en lanceert gewoon alle formaten. Van 5 inch tot 10,1 inch. En dan kijken ze wel hoe vaak de consument hapt en passen daar de productie op aan.

Smartphoneboter

Bij HTC zijn ze met een vroege introductie van de HTC Mini mogelijk al weer een stapje verder en richten ze zich op de gebruiker die kennelijk moeite heeft zijn smartphone-die-bijna-een-tablet-is onder bedwang te houden zonder afstandsbediening…. Vooralsnog alleen in China. Ik ben heel benieuwd of de HTC Mini ooit in Europa gelanceerd wordt en of HTC er een deuk mee in de smartphoneboter gaat slaan.

BRON.

0 Reactie(s) op: Opinie: HTC lost het grote smartphone probleem op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.