Oude Lumia’s krijgen Windows Phone 7.8 opgediend

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 31 januari 2013 14:29

Nieuws

Nokia is begonnen met het updaten van oude Lumia-smartphones naar Windows Phone 7.8. Hiermee krijgen de oude mobieltjes onder meer dezelfde interface als het nieuwe Windows Phone 8.

Nokia trapt het updateproces af met de Lumia 800. Verschillende Nederlandse gebruikers maken sinds woensdagavond melding van de beschikbare update. Nokia laat weten dat 7.8 gefaseerd wordt uitgerold, waardoor het enkele weken kan duren voordat iedere Lumia 800 het besturingssysteem binnen heeft.

Windows Phone 7.8 fungeert als goedmakertje voor consumenten die zijn ingestapt bij de eerste generatie Windows Phones. In juni 2012 onthulde Microsoft hun nieuwe mobiele besturingssysteem, en maakte bekend dat Windows Phone 8 niet als update zou worden aangeboden aan bestaande toestellen.

Tegels

Windows Phone 7.8 biedt een handjevol nieuwe functies. De meest opvallende is verreweg de optie om de tegels op het startscherm in meerdere formaten weer te geven. Ook zijn er verbeteringen aangebracht op de camerasoftware en kan de internetverbinding gedeeld worden op alle Lumia's. Speciale Windows Phone 8-apps zullen niet op het toestel kunnen draaien.

Naast de Lumia 800 zal Nokia ook de 510, 610, 710 en 900 van de update gaan voorzien. Niet alle toestellen met Windows Phone 7.5 zullen de update echter krijgen. Zo liet HTC woensdag weten dat ze de HD7 voorlopig niet meer zullen ondersteunen.

0 Reactie(s) op: Oude Lumia’s krijgen Windows Phone 7.8 opgediend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.