Outlook krijgt integratie Facebook en MSN

Door: jasper-bakker | 13 juli 2010 15:17

Apps & Software

Microsoft sluit Facebook en MSN (Messenger) aan op Outlook. Ook Outlook 2007 en 2003 krijgen dit via de 'sociale connector'.

De integratie van Outlook met sociale netwerken, begonnen met LinkedIn, wordt nu doorgezet met koppelingen naar Facebook en Microsofts eigen Windows Live Messenger. Laatstgenoemde is, vooral in Nederland, beter bekend onder de vorige naam: MSN Messenger.

Deze twee toevoegingen zijn al geruime tijd gepland en staan dan ook op de partnerlijst voor de social connector. Volgens techblog Mashable zijn ze nu gereed.

2003 en 2007

De Outlook-integratie geldt niet alleen voor Office 2010, maar ook voor versies 2003 en 2007 van Outlook. Die twee voorgangers van de huidige versie worden nog veel gebruikt. Onbekend is hoeveel exact; onderzoeksbureaus zijn vanwege de dominantie van Office lang geleden al gestopt met het meten van het marktaandeel.

Metingen voor de verschillende Office-versies worden ook niet meer gedaan, behalve op speciaal verzoek zoals Microsoft laatst heeft gedaan bij onderzoeker Heliview. Die mag de cijfers niet vrijgeven van de opdrachtgever. Dat is een order van het Amerikaanse hoofdkwartier, blijkt uit navraag door Webwereld.

Updates, ook realtime

Met de 'sociale connector' krijgt Outlook Facebook-updates, ook realtime, en MSN-berichten binnen in de eigen interface. Eindgebruikers kunnen zo een completer beeld krijgen van conversaties met hun contacten. Facebook-data wordt alleen opgehaald van contacten op basis van het mailadres. Privécontacten kunnen dus gescheiden blijven. Microsoft vermijdt zo de privacyblunder van Google Buzz, stelt Mashable.

Eind vorig jaar is al het zakelijke sociale netwerk LinkedIn toegevoegd. Vervolgens is begin dit jaar ook een koppeling met MySpace gelegd.

[youtube]tc0On7Wl-0I[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Outlook krijgt integratie Facebook en MSN

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.