© PXimport

Overstappen naar een iPhone

Geplaatst: 12 juli 2011 - 09:26

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Martin Gijzemijter

De iPhone heeft veel mogelijkheden en als gevolg hiervan wordt er doorgaans erg veel op geïnstalleerd en bewaard. Dat is prima, maar er komt een dag dat het volgende model iPhone zich aandient en waarschijnlijk wilt u dan niet helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig zijn er verschillende methoden waarmee u de inhoud van uw iPhone eenvoudig kunt overzetten naar het nieuwe toestel.

1. iTunes-reservekopie

Met iTunes maakt u zonder software van derden een volledige kopie van uw iPhone te maken. Sluit de iPhone aan op de pc en open iTunes. Wacht tot de iPhone wordt herkend en klik erop met de rechtermuisknop en kies voor Reservekopie maken. iTunes maakt een reservekopie van alle instellingen op uw telefoon. Let op: dit geldt niet voor apps, muziek, video enzovoort. Zorg ervoor dat de inhoud van uw huidige telefoon gelijk is aan die van de iTunes-bibliotheek (met de rechtermuisknop klikken op de iPhone en kiezen voor Aankopen overzetten (dit kan lang duren). Zodra dit gereed is, hangt u de nieuwe iPhone aan de pc, klikt u met de rechtermuisknop op de iPhone en kiest u voor Terugzetten vanaf reservekopie. De instellingen zijn nu overgezet. Om nu ook de apps, muziek enzovoort over te zetten, klikt u met de rechtermuisknop op de iPhone, en selecteert u Synchroniseren (zorg er wel voor dat u bij alle tabbladen bovenin, het vakje Synchroniseren hebt aangevinkt).

© PXimport

Via iTunes kunt u contactpersonen, instellingen en de bibliotheek overzetten naar de nieuwe telefoon.

2. MobileMe

Synchroniseren en back-ups terugzetten werkt prima, maar u moet de iPhone er wel fysiek voor aan de pc koppelen. Als de pc gestolen wordt of stuk gaat, hebt u geen reservekopie meer om terug te zetten. Wat apps, muziek enzovoort betreft, is daar niets aan te doen, maar belangrijke zaken als contactpersonen, agenda-informatie en zelfs afbeeldingen kunt u synchroniseren met MobileMe (79 euro per jaar). U maakt een account via www.me.com. Wanneer u een account hebt, gaat u op de iPhone naar Instellingen / Mail, Contacten, Agenda en drukt u op Voeg account toe. Vul de accountgegevens in van het MobileMe-account en druk op Volgende. Nu kun u aangeven wat precies gesynchroniseerd moet worden (E-mail, Contacten, Agenda's, Bladwijzers en Notities). Hierna worden deze zaken automatisch gesynchroniseerd. Wanneer u een nieuwe telefoon hebt (of de oude is gestolen), voegt u simpelweg het MobileMe-account weer toe, waarna de gegevens worden gedownload naar de telefoon.

© PXimport

MobileMe zet geen bibliotheek over, maar synchroniseert wel draadloos essentiële zaken als uw contactpersonen, e-mail enzovoort.

3. IDrive Contacts

Gaat het u alleen om contacten (altijd lastig om over te zetten naar een nieuwe telefoon), dan is er nog een andere optie. De app IDrive Contacts downloadt u gratis vanuit de App Store. Om deze app te kunnen gebruiken, hebt u een IDrive-account nodig, die u aanmaakt op www.idrive.com. Start de app en log in met uw IDrive-account. Zodra u bent ingelogd, drukt u op Backup om een online back-up te maken van uw contactpersonen. Wanneer u een nieuwe iPhone hebt, hoeft u alleen nog maar de app te installeren, waarna u de contactpersonen kunt herstellen via het tabblad Restore. U hebt daarbij verschillende opties, waaronder het importeren van alle contactpersonen, het importeren van geselecteerde contactpersonen, en de Clean slate restore, waarbij eerst alle contactpersonen worden gewist, en daarna past wordt geïmporteerd. Goed om te weten: de app bestaat ook voor Android en BlackBerry, het is dus makkelijk om contacten van/naar andere apparaten te importeren.

© PXimport

IDrive Contacts is een snelle en gratis manier om contactpersonen over te brengen naar een nieuwe (en/of andere) telefoon.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten