De Packard Bell dot mr/a is een compacte notebook met een 11,6inch-scherm die qua vormgeving lijkt op eerdere notebooks die we van Packard Bell hebben getest. Is de dot mr/u een fijne notebook?

De Packard Bell dot mr/u is verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart (dot m/u) en voorzien van een glossy deksel. Hierop zijn vingerafdrukken helaas goed te zien. De binnenzijde is mat en bevat reliëf. Het multi-touchpad heeft een prettig formaat en stelt u onder meer in staat in- en uit te zoomen. Met de stevige behuizing is verder niets mis. Over het toetsenbord zijn we minder enthousiast; bij een lichte aanslag buigt het al ver door. Omdat er veel ruimte tussen de scharnieren zit, kunt u het scherm ver naar achter klappen. De dot mr/u biedt meer grafische prestaties dan de dot m/a, die we in het novembernummer aan de tand voelden. De grafische chip (een Intel GMA 4500MHD) neemt namelijk grotendeels het decoderen van HD-materiaal voor zijn rekening, terwijl de in dot m/a aanwezige Intel GMA 950 of de Radeon Xpress 1270 hier niet toe in staat zijn. De Intel Celeron ULV 723-processor is met één kern geen hoogvlieger, maar krachtig genoeg voor lichte toepassingen. Packard Bell claimt een accuduur van maximaal acht uur, in de praktijk komt dit neer op zo’n 4,5 uur actief werken. Met behulp van de interne bluetooth-adapter is synchronisatie van data met andere geschikte apparaten een fluitje van een cent. De dot mr/u is, tot slot, uitgerust met een HDMI-aansluiting.

© PXimport

De behuizing heeft een reliëf.

Packard Bell dot mr/u.NL/325

Prijs € 399,-

Beeldscherm 11,6 inch

Resolutie 1366 x 768

Harde schijf 160 GB SATA, 5400 rpm

Processor Intel Celeron ULV 743 (1,3 GHz)

Videochip Intel GMA 4500MHD

Geheugen 2 GB DDR2

Aantal usb-poorten 3 x USB 2.0

Netwerk 10/100 Megabit

Draadloos netwerk 802.11 b/g/n

Geheugenkaartlezer SD/MMC/MS/MS Pro/xD

Webcam 0,3 megapixel

Bluetooth ja

Gewicht 1,4 KG

Afmetingen (b x d x h) 28,8 x 19,9 x 2,54 cm

Accu 4400 mAh

Garantie 1 jaar

Oordeel 6/10

 

Pluspunten

Prima behuizing

Bluetooth

Minpunten

Zwak toetsenbord

Vingerafdrukken

CULV-notebook

Een uitleg over CULV-notebooks en een overzicht van geteste modellen vindt u in de conclusie van onze vergelijkende test.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten