Packard Bell Studio HD Edition

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 februari 2011 09:23

Apps & Software

Computerfabrikant Packard Bell is geen onbekende in de ICT-wereld. Toch ontbrak een mediaspeler die overweg kon met 1080p HD-bestanden lange tijd in het assortiment. De Studio HD Edition dient dit gat op te vullen.

Het eerste wat opvalt, is dat Packard Bell de mediaspeler heeft gegoten in een bijzonder fraaie behuizing die niet zal misstaan in uw woonkamer. Er is gebruikgemaakt van een zwartgelakte glimmende kunststof en het apparaat heeft een ietwat piramideachtige vorm. Aan de achterzijde bevinden zich de aansluitingen, waaronder HDMI, ethernet en twee usb-poorten. Er wordt een usb-adapter meegeleverd die voldoet aan de 802.11n-standaard. Hiermee is het mogelijk om draadloos media te streamen. U koopt de Studio HD Edition inclusief een interne 3,5inch-schijf van 1 TB. Merkwaardig genoeg is het niet mogelijk om de harde schijf te vervangen zonder de behuizing te vernielen. Dankzij de PowerSave-technologie wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld zodra u een aangesloten computer uitschakelt. Er wordt gebruikgemaakt van passieve koeling, zodat u niet wordt gestoord door hinderlijk geluid. Verder is het product DLNA-gecertificeerd, wat wil zeggen dat het gemakkelijk communiceert met andere geschikte apparaten binnen een lokaal netwerk.

De behuizing is enigszins piramideachtig.

Het Nederlandstalige menu van de mediaspeler ziet er degelijk uit. Helaas zijn er soms lange wachttijden, omdat de thumbnails en de voorbeeldweergaven van de mediabestanden automatisch worden geladen. Als u omschakelt naar de lijstweergave dan gaat het iets beter, al is snel navigeren nog steeds niet mogelijk. Het is vervelend dat u bij VIDEO_TS- en STREAM-mappen (blu-ray-rips) handmatig het afspeelbestand moet selecteren. Bovendien is het lastig om via de Subtitle-knop van de afstandsbediening de juiste ondertiteling te activeren. De talen staan er namelijk niet bij vermeld. De papieren handleiding is daarnaast wel erg summier, waardoor u min of meer zelf de configuratie moet uitzoeken. Vanaf de website van Packard Bell kunt u wel een uitgebreidere Nederlandstalige handleiding downloaden in pdf-formaat.

Conclusie

Ondanks de mooie behuizing is de Studio HD Edition geen hoogvlieger. Daarvoor zijn er simpelweg te veel mankementen aanwezig. Zo is de harde schijf niet te vervangen en laat het bedieningsgemak te wensen over. De prijs is daarentegen wel aantrekkelijk, want u zult niet snel een goedkoper alternatief tegenkomen met dezelfde mogelijkheden. De mediaspeler gaf bovendien nagenoeg alle testbestanden probleemloos weer, zoals AVCHD en originele rips van blu-ray-schijfjes. Alleen een flv-bestand werd niet geaccepteerd.

Packard Bell Studio HD Edition

Prijs € 159,99

Garantie 1 jaar

Videoformaten Avi, mkv (h.264), ts, m2ts, mpg, mp4, mov, vob, ifo, dat, iso, wmv, rm, rmvb, flv, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, wma, aac, flac, wav, ogg

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, idx, sub, ass

In- en uitgangen HDMI, component, composiet, s/pdif (optisch), ethernet, 2 usb-host, 1 usb-slave,

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Bestandssystemen FAT, FAT32, NTFS

Oordeel 5/10

Pluspunten

Mooi afgewerkte behuizing

Brede bestandsondersteuning

Stille mediaspeler

Minpunten

Ingebouwde harde schijf niet verwisselbaar

In VIDEO_TS- en STREAM-mappen handmatig afspeelbestand selecteren

Nederlandstalige ondertiteling activeren is omslachtig

0 Reactie(s) op: Packard Bell Studio HD Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.