Pathé brengt video-on-demand naar Xbox 360 en tablets

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 juni 2012 13:41

Apps & Software

Pathé kondigt woensdag aan dat diens video-on-demand-service Pathé Thuis onderweg is naar de Xbox 360. Daarnaast is de app ook in aantocht voor de iPad van Apple en tablets van Samsung en Panasonic.

Als eerste zullen bezitters van een iPad aan de slag kunnen met Pathé Thuis. De applicatie zal ergens in juli beschikbaar komen in de App Store. Vervolgens wordt de dienst in september naar tablets van Samsung en Panasonic gebracht.

Naar verwachting wordt Pathé Thuis in november uitgerold voor de Xbox 360. Dit zal vermoedelijk rond dezelfde tijd plaatsvinden als dat Microsoft de grote najaars-update voor zijn spelconsole doorvoert.

Films kopen

In juli zal er volgens Pathé ook een koopmodel aan de videodienst worden toegevoegd. Momenteel is het voor gebruikers enkel mogelijk om films te huren. "Dit op basis van een cloud-propositie", verklaart managing director Marc Canisius tegenover Entertainment Business.

"Wij willen dat de consument zijn eigendom vanuit de cloud benadert, in plaats van dat wij een bestand naar zijn huisadres sturen. Dat kan wel, maar wij raden het af." Middels Pathé Thuis maakt de bioscoopexploitant het voor mensen mogelijk om films die net uit de bioscoop zijn, thuis te bekijken.

0 Reactie(s) op: Pathé brengt video-on-demand naar Xbox 360 en tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.