Personaliseer uw Hyvesprofiel

Door: onno-karman | 16 juni 2010 09:17

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een account bij een of meerdere sociale netwerksites. Deze kunt u natuurlijk gewoon laten zoals ze zijn, maar dat is misschien wel wat saai. Met een aantal kleine tweaks kunt u uw persoonlijke smaak laten zien. Het belangrijkste is dat u het niet overdrijft, want zo

Het standaard design van Hyves is sober met veel witruimte. Hierdoor is alles goed leesbaar, maar heeft het een bijna zakelijke uitstraling. Als dit niet bij u past, dan kunt u het design heel eenvoudig naar uw eigen hand zetten. U kunt een eigen achtergrondfoto en kleuren kiezen, waardoor uw online profiel meer overeenkomt met hoe u zelf bent. Log in op hyves (we gaan er vanuit dat u een Hyves-account hebt) en ga linksboven in het menu naar Mijn Profiel/Pimp my profile!.

In Hyves kunt u uw profielpagina gedetailleerd aanpassen.

Een bestaand ontwerp

Zoals u ziet, kunt u heel veel dingen instellen en wijzigen. Aan de rechterkant ziet u een voorvertoning (preview) van hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien. U kunt deze preview verplaatsen, wat handig is als u een kleine monitor hebt. U kunt van nul starten en alles helemaal zelf instellen en tweaken, of u kunt 'een vliegende start' maken. Onder stap 1 (Vliegende start maken met een skin) kunt u kiezen uit negen ontwerpen. Als u met de muiscursor over de miniaturen beweegt, ziet u in het previewvenster direct hoe het er uiteindelijk uit zal zien. En als u op een miniatuur klikt, worden alle keuzevelden op de Pimp my profile-pagina ingevuld. Hierna kunt u dit design nog helemaal naar eigen smaak aanpassen.

Helemaal 'from scratch' starten kan natuurlijk ook. Hebt u zojuist geklikt op een voorbeeldontwerp, klik dan in het menu wederom op Mijn Profiel/Pimp my profile! om alles weer leeg te maken.

Het eenvoudigst is om met een bestaand ontwerp te beginnen en dit aan te passen.

Header en menu

Het ontwerp van uw profiel is opgebouwd uit een zestal onderdelen. Houdt u niet van oranje? Dan verandert u natuurlijk meteen de kleur van de bovenbalk. U klikt op het vierkantje achter Header (incl. logo), waarna een kleurenkiezer verschijnt, bekend van onder andere Photoshop. De standaard hoofdkleur is rood en door met uw linkermuisknop ingedrukt over de kleurkiezer te bewegen, ziet u de roodtint veranderen. Laat u de muisknop los, dan ziet u de gekozen kleur direct in het previewvenster verschijnen. Wilt u een andere kleur dan rood, dan verplaatst u het schuifje naar een andere kleur. Ook kunt u - indien u dit weet - direct een html-kleurcode kiezen en die invullen. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een bedrijf hebt en de kleuren van uw huisstijl wilt gebruiken. Tip: met het freewareprogramma Pixie achterhaalt u eenvoudig de html-codes van kleuren (zie kader Html-kleurcodes).

Als u op het uitschuifmenu klikt achter de kleur, kunt u ook nog de transparantie aanpassen in stappen van tien procent. Hoe meer doorzichtig, hoe lichter de gekozen kleur wordt. Daar weer achter kunt u kiezen of de kleur een verloop moet krijgen (zwarte gloed) of dat de kleur solide moet zijn (geen gloed). Naast de Header, kunt u ook de menubalk op dezelfde wijze aanpassen naar uw eigen smaak. Logischerwijs is het wel aan te raden om voor Menu en Tekst in menu afwijkende en contrasterende kleuren te kiezen, anders loopt u het risico dat de menu-items niet leesbaar zijn.

Met een paar keer klikken, verandert u de kleuren van de bovenbalk en de menu's.

Html-kleurcodes

Als u de html-codes van uw huisstijl of logo niet weet, dan kunt u die met een programmaatje als Pixie heel eenvoudig achterhalen. Download en start Pixie (installeren is niet nodig). Open vervolgens het logo of de huisstijl in een programma naar keuze en beweeg met de cursor over de kleur die u wilt gebruiken. Met de sneltoetscombinatie Ctrl+Alt+C kopieert u de gevonden kleurcode naar het klembord. Plak deze code vervolgens in Hyves met Ctrl+V!

Met het freewareprogramma Pixie weet u snel wat de html-code is van een kleur.

Kleurkiezer

Het kiezen van de juiste kleuren is een vak apart. Sommige kleuren passen nu eenmaal beter bij elkaar dan andere kleuren. Gelukkig komt ook hier internet weer goed van pas, er zijn diverse handige online tools die u een handje kunnen helpen. Als u bijvoorbeeld naar colorschemer gaat, kunt u door onderaan een kleur te kiezen direct de complementaire (bijpassende) kleuren zien, mét de bijbehorende html-codes. Deze herkent u door het #-teken (hekje) dat er voor staat.

Met behulp van de 'online color schemer' kunt u snel bijeenpassende kleuren kiezen.

0 Reactie(s) op: Personaliseer uw Hyvesprofiel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.