Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Personaliseer uw netbook

Door: Jeroen Boer Jeroen | 08 november 2010 14:43

Apps & Software

Netbooks worden over het algemeen geleverd met Windows 7 Starter, een uitgeklede versie van Windows waarin onder andere de Aero interface ontbreekt. Vervelender is dat Windows 7 Starter met een standaard achtergrondafbeelding komt die u niet zelf kunt veranderen. Met behulp van een extra programma is het gelukkig wel mogelijk om uw eigen afbeelding te gebruiken.

Applicatie downloaden

Op de meeste nieuwe netbooks staat Windows 7 Starter geïnstalleerd. Op zich een prima besturingssysteem voor wie zonder de grafische pracht van Aero kan. Echter kunt u ook geen eigen bureaubladachtergrond meer kiezen. Gelukkig is het via een omweg toch mogelijk om deze te wijzigen. U hebt hiervoor een extra programma nodig, StarterBackgroundChanger, dat de benodigde functionaliteit weer terugbrengt in Windows 7 Starter. Surf naar de website van StarterBackgroundChanger en klik op Download. Vervolgens klikt u op de pagina die nu opent nogmaals op Download. Sla het uitvoerbestand op en voer het uit nadat het downloaden voltooid is. Omdat StarterBackgroundChanger een Franstalig programma is, is de installatie in het Frans. Klik driemaal op Suivant om de wizard te doorlopen en vervolgens op Démarrer om het programma daadwerkelijk te installeren. Het installatieprogramma zal u melden dat de installatie succesvol voltooid is. U klikt op Suivant en vervolgens op Quitter om het installatieprogramma af te sluiten.

Het installatieprogramma is Franstalig.

Handige mogelijkheden

Na installatie vindt u het programma niet terug in het startmenu. In plaats daarvan probeert StarterBackgroundChanger de extra functionaliteit van de uitgebreidere Windows 7-versies zo goed mogelijk na te bootsen. Om toegang te krijgen tot het programma klikt u daarom met rechts op uw bureaublad en kiest u Personalize. Er opent nu een venster dat doet denken aan een simpelere uitvoering van het venster Persoonlijke instellingen uit uitgebreidere Windows 7-versies. De bureaubladachtergrond wijzigt u in het menu onder de knop Wallpaper, maar ook de overige drie knoppen zijn handig. De knop die wij hiervan het meest waarderen is Colors, waarmee u toegang krijgt tot het wijzigen van de thema’s en de gebruikte kleurinstellingen. Deze instelling is bij Windows 7 Starter verstopt in het configuratiescherm, dus het is prettig dat we er weer op een intuïtieve manier bij kunnen. Met Sounds verandert u het geluidschema van Windows en Screensavers biedt u toegang tot de instellingen voor de schermbeveiliging.

StarterBackgroundChanger biedt snelkoppelingen naar verstopte functies in Windows 7 Starter.

Achtergrond veranderen

Om de achtergrondafbeelding te veranderen, klikt u op Wallpaper. Vervolgens klikt u op de knop Choose en bladert u naar de gewenste afbeelding. Dit dient een bmp- of jpg-afbeelding te zijn. De resolutie maakt op zich niet uit, maar het is het handigst om een afbeelding met dezelfde resolutie als het gebruikte scherm te gebruiken. Onder de optie Position of the image: kunt u verschillende manieren kiezen waarop een afbeelding wordt geschaald. Dit is noodzakelijk als u een afbeelding gebruikt met een andere resolutie dan het scherm. Helaas heeft StarterBackgroundChanger hiervoor geen preview, dus u zult de instellingen moeten toepassen en het bureaublad moeten bekijken om het effect van uw keuzes te beoordelen. U kunt meerdere afbeeldingen toevoegen, en deze opnemen in een collectie. Onder de optie Change image every: kunt u een tijdsinterval kiezen waarna de volgende afbeelding op het bureaublad wordt getoond. Door Shuffle aan te vinken is de volgorde willekeurig.

U kunt meerdere afbeeldingen gebruiken en deze laten afwisselen.

0 Reacties op: Personaliseer uw netbook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.