Peter Molyneux verlaat Lionhead Studios en Microsoft

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 maart 2012 15:41

Apps & Software

Peter Molyneux kondigt woensdag aan dat hij zowel Lionhead Studios als Microsoft zal verlaten. Molyneux richtte de gamestudio zo'n 15 jaar geleden op en is geestelijk vader van de populaire Fable-serie.

Peter Molyneux bevestigt zijn vertrek als creative director van Lionhead tegenover website Kotaku. De 52-jarige gamemaker zal zijn functie neerleggen zodra de laatste hand is gelegd aan Fable: The Journey. Deze Xbox 360-game staat gepland voor een lancering later dit jaar.

Naast zijn topfunctie binnen Lionhead Studios was Molyneux de laatste jaren ook actief als het creatieve brein van Microsoft Studios Europe. Mark Webley zal zijn functie bij Lionhead invullen. Wie er binnen Microsoft Studios in de voetsporen van de Fable-maker treedt is nog onduidelijk.

Black & White

"Met gemengde gevoelens heb ik de beslissing genomen om Microsoft en Lionhead Studios te verlaten, een bedrijf dat ik in 1997 mede heb opgericht", vertelt Molyneux tegenover Kotaku. "Ik ben ontzettend trots op de producten en ervaringen die we hebben gemaakt. Van Black & White tot Fable."

Peter Molyneux zal na zijn terugtreden nog wel als adviseur geraadpleegd worden voor de Fable-franchise. Via Twitter laat de game director echter weten dat hij zich vooral zal storten op zijn nieuwe functie binnen de onafhankelijke gameontwikkelaar 22 Cans.

0 Reactie(s) op: Peter Molyneux verlaat Lionhead Studios en Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.