Philips 231P4UPES - Beeldscherm via usb 3.0

Door: michiel-de-roode | 02 januari 2014 12:07

Review

Vorig jaar verschenen de eerste usb-beeldschermen. De eerste schermen maakten gebruik van een usb 2.0-verbinding. Het probleem daarbij was dat de bandbreedte onvoldoende was en daardoor de schermen kwalitatief tegenvielen. Usb 3.0 moet hier verandering in brengen.

Philips 231P4UPES

Straatprijs € 280,-

Garantie 2 jaar

Beelddiagonaal 23 inch (1920 x 1080)

Type paneel TN (60 Hz)

Backlight WLED

Gemeten helderheid 232,4 cd/m²

Gemeten contrastratio 680:1

Kijkhoek (hor./ver.) 170° / 160°

Responstijd 5 ms

Ondersteuning 4:3-beeldverhouding Ja

Omvang (BxDxH) 54,7 x 22 x 48,5 t/m 51,5cm

Pivot / Hoogte instelbaar Ja / Ja (13 cm)

Gewicht 5,3 kg

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • In hoogte verstelbaar
  • Alles over één usb-kabel
  • Minpunten
  • Inkijkhoek

De 231P4UPES is de nieuwe usb-monitor van Phillips die gebruik maakt van usb 3.0. Net als bij alle andere usb-beeldschermen wordt technologie gebruikt van DisplayLink die ervoor zorgt dat beeld en geluid via een usb-verbinding kunnen lopen. Het scherm is voorzien van een TN-paneel met een Full HD-resolutie en een diagonaal van 23 inch. Door de TN-technologie is de inkijkhoek matig, maar voor doorsnee kantoorwerkzaamheden zal dit niet snel een probleem zijn.

Naast usb 3.0 is het scherm ook via VGA aan te sluiten. We missen helaas een digitale beeldaansluiting als DVI, HDMI of DisplayPort. Eén van die drie aansluitingen was al genoeg geweest. Opvallend is dat het scherm een gigabit-netwerkaansluiting heeft.

Aansluiten via usb

Op zich is de beeldkwaliteit van de DisplayLink-compressie over usb 3.0 best goed, maar het haalt het nog niet bij ongecomprimeerd beeld via een digitale aansluiting. Dit is vooral te zien bij de grijsverlooptest waarbij de overgang in grijstinten niet helemaal perfect vloeiend is.

Doordat er maar één usb-kabel nodig is, functioneert het scherm perfect als een soort dockingstation. Je sluit je laptop aan via de usb3.0-kabel en je beschikt direct over beeld, geluid, microfoon en een netwerkaansluiting.

Conclusie

De technologie van DisplayLink is met usb 3.0 sterk verbeterd ten opzichte van usb2.0-schermen. De videocompressie is een stuk beter waardoor het kijken van films geen probleem meer is. Zelfs het spelen van games is nu een optie, alhoewel we snelle shooters afraden. Wat we in de toekomst nog wel graag zien, is dat het scherm naast usb 3.0 ook via een digitale beeldaansluiting aan te sluiten is. Voor de rest is de 231P4UPES een goede vooruitgang ten opzichte van de eerste generatie usb-beeldschermen en daarmee een aanrader voor mensen die een eenvoudig aan te sluiten scherm voor hun laptop zoeken.

0 Reactie(s) op: Philips 231P4UPES - Beeldscherm via usb 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.