Philips BT2000 - Spannender dan zijn broertjes

Door: lennart-koster | 05 maart 2015 11:27

Overige elektronica

De BT2000 van Philips valt een beetje buiten de boot ten opzichte van zijn broers in de BT lijn. Hij ziet er net wat anders uit en je bedient hem ook wat anders. Dat is eigenlijk wel leuk, want de overige Bluetooth speakers van Philips zijn wat saai.

Philips BT2000

Prijs:

€ 39,99

Maximaal vermogen:

2 W

Aansluitingen: B

luetooth en AUX, USB voor opladen

Gewicht:

245 gram

Afmetingen ingeklapt:

99x43x93 mm

Afmetingen uitgeklapt:

99 x 77 x 93 mm

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Geluidskwaliteit
 • Prijs
 • Formaat
 • Design
 • Minpunten
 • Compabiliteit iOS 8

Nieuw, uniek design

De Philips BT2000 is één van de kleinste uit het Philips BT gezin. Dit rebelse lid van de familie wijkt af van zijn broertjes door een uniek design. De speaker is in eerste instantie heel klein. Zo kan je hem eenvoudig overal mee naartoe nemen. Je stopt hem zo in een kleine tas of bevestigt hem ergens aan vast met het bijgeleverde koord. Ga je muziek afspelen, dan trek je zowel boven- als onderkant uit zodat de klankkast wordt vergroot. De BT2000 is rond waardoor hij ook wat spannender oogt dan de andere BT speakers van Philips. Al met al ziet de Philips BT2000 er grappig uit en is zijn design ook nog eens functioneel. Lees ook: De 10 beste bluetooth-speakers van 2014.

Met het bijgeleverde koortje neem je hem eenvoudig overal mee naartoe.

Philips houdt het simpel

Zodra je de BT2000 gaat gebruiken, merk je al snel dat er wat ontbreekt: de volumeknop. Dit is overigens niet erg, want nu heb je minder knopjes nodig en kan je het volume volledig met je telefoon bedienen. De enige knopjes die hebt, zijn de knopjes om hem aan te zetten en te verbinden met een Bluetooth-apparaat. Schuif het schuifje naar de eerste stand om een apparaat door middel van een AUX-aansluiting aan te sluiten. Je hoeft hier ook geen Bluetooth voor aan te zetten, wat de accuduur verlengd. Schuif het schuifje een stand verder en de Bluetooth functie wordt ingeschakeld. Naast het schuifje heb je een knop om verbinding met een nieuw apparaat te maken, mocht je al met een apparaat verbonden zijn.

Met het schuifje en het knopje is deze Philips BT2000 enorm eenvoudig te bedienen.

De speaker is eenvoudig te bedienen, zeker voor Android-gebruikers. Het lijkt wel alsof de Philips BT2000 iets meer moeite heeft met iOS 8. Je kunt enkel verbinding maken zodra je de speaker nog niet in je opgeslagen apparaten hebt staan. Dit probleem deed zich niet met andere speakers voor, dus het lijkt echt bij de speaker te liggen. Het is overigens een kleine moeite om hem even te wissen uit je lijst, zodat je vervolgens weer opnieuw kunt verbinden. Helaas verbindt hij dan dus niet automatisch zodra je de speaker aanzet.

Je laadt de speaker op door middel van een micro-USB kabel waarvan je er een meegeleverd krijgt bij aankoop. De USB-oplader zelf krijg je niet meegeleverd. Deze moet je dus zelf aanschaffen of van een ander apparaat gebruiken. Eenmaal opgeladen, gaat de accu flink wat uurtjes mee. Philips zegt zelf dat je er maar liefst 15 uur mee kan doen, maar dit wordt - zeker met Bluetooth - niet gehaald. Toch haal je met een AUX-kabeltje nog altijd 10 tot 12 uur en met Bluetooth kan je rekenen op een uur of 8 of 9. Dat is alsnog helemaal niet verkeerd voor een speaker van dit formaat.

Lekker geluidje voor zo'n kleine speaker

Het blijft een kleine speaker, waardoor de geluidskwaliteit altijd wat beperkt blijft. Toch is het van de Philips BT2000 helemaal niet verkeerd. Helaas hoor je niet zoveel verschil tussen de uitgeklapte en ingeklapte versie, waardoor het lijkt alsof de extra ruimte niet optimaal wordt benut. Toch wordt het geluid goed gebalanceerd weergegeven.

Helaas zorgt het uitklappen niet voor een groot verschil in geluidskwaliteit.

Hij heeft vanwege zijn formaat wat moeite met de lage tonen maar ten opzichte van andere speakers van dit formaat is het zeker niet slecht te noemen. Opvallend is dat de speaker niet schreeuwend hard gaat, wat maar goed is ook. Ook op het maximale volume is de vervorming minimaal. Harder hoeft hij ook zeker niet, want dan zal hij wel snel gaan vervormen. Hij kan hard zat en hij behoudt zijn geluidskwaliteit. Zet daar een prijskaartje van veertig euro tegenover en je hebt een prima kwaliteit voor dit geld.

Conclusie

De Philips BT2000 ziet er leuk uit, is gemakkelijk mee te nemen, heeft een relatief lage prijs en beschikt daarnaast ook nog over een prima geluid. Helaas werkt hij niet helemaal soepel met iOS 8 en wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van de extra ruimte na het uitklappen. Toch zijn dit maar kleine nadelen wat niet opweegt tegen de voordelen. Het is een prima speaker voor een prima prijs.

1 Reactie(s) op: Philips BT2000 - Spannender dan zijn broertjes

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 maart 2015 19:21 Anoniem
  2 watt is de moeite niet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.