Philips BT2500W - Stijlvolle bluetooth-speaker

Door: Justin Doornekamp | 06 november 2014 11:00

Overige elektronica

Philips introduceerde onlangs twee nieuwe bluetooth-speakers, die vooral verschillen in afmeting. De hier geteste BT2500W is de kleinste en goedkoopste van de twee.

None

Philips BT2500W

Prijs:

€ 49,99

Vermogen:

3W

Accuduur:

Ongeveer 5 uur

Gewicht:

220 gram

Afmetingen:

101 x 101 x 34 mm

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Audiokwaliteit
 • Stijlvol
 • Prijs
 • Minpunten
 • Batterijduur
 • Accessoires
 • Geluid knarst soms

Philips weet het oog te strelen met de BT2500W. Het design is strak en simpel gehouden, met aan de rechterbovenkant een matte zilveren draaiknop om de volume mee te bepalen. De luidspreker straalt door de witte of zwarte uitvoering een stijl uit die past bij elke huiskamer. Het probleem is dat de BT2500W, in tegenstelling tot de grotere variant BT3500W meer moeite heeft om daadwerkelijk een woonkamer te vullen met geluid. De luidspreker moet het met een driver minder doen dan het grote broertje. Het audio-uitgangsvermogen ligt op 3 watt met een signaal-ruisverhouding van 60 dB.

De BT2500W (rechts) lijkt veel op zijn grote broer BT3500W (links).

Audiokwaliteit

Het lagere vermogen van de BT2500W is nauwelijks in de prijs doorberekend. De BT2500W is met een prijs van bijna vijftig euro slechts twee tientjes (bij sommige zaken zelfs één tientje) goedkoper dan de grotere variant. De verschillen tussenbeide zijn verder niet enorm groot. De kleine variant mist wat vermogen, maar staat op zichzelf alsnog best sterk. Muziek klinkt helder uit het luidsprekertje en het weet zich goed aan te passen aan verschillende genres. De bastonen vallen soms echter totaal weg in de rest van de muziek, waardoor bepaalde nummers wat diepgang missen. Echt vervelend zijn de regelmatig opduikende knarsende geluiden, die vooral bij hoge volumes opspelen. Veel bluetoothsets tonen problemen als je de volumeknop omhoog wilt draaien. Zolang je niet te ver draait, kun je desondanks erg genieten van de klanken die het apparaatje van Philips produceert. Helemaal als je de lage prijs hierin meeneemt.

Karige accessoires

Philips laat helaas op het gebied van de bijgeleverde accessoires wat steekjes vallen. Er had op zijn minst een audiokabeltje meegeleverd mogen worden en een aparte lader was ook geen overbodige luxe geweest. Het usb-oplaadsnoertje is daarnaast wel erg kort. Het zijn verder geen zaken om de Philips BT2500W op af te schrijven. Een groter nadeel is de batterijduur, die met vijf uurtjes wel aan de lage kant is. In vergelijking met bluetoothspeakers uit dezelfde prijscategorie, mag je toch wel verwachten dat je minstens zeven á acht uur naar muziek kunt luisteren.

Er worden weinig accessoires meegeleverd bij de BT2500W.

Conclusie

Philips brengt met de BT2500W misschien wel de meest stijlvolle bluetoothspeaker op de markt, die het bij jong en oud goed zal doen. Niet alleen het oog wil wat, het oor moet ook gestreeld worden en gelukkig schiet de luidspreker daarin niet tekort. Het geluid kan nog wel eens knarsen, maar dit probleem is verholpen wanneer je de volumeknop iets omlaag draait. Een groter minpunt is de batterijduur, waardoor je na vijf uurtjes het oplaadsnoertje erbij moet pakken. Op de meest vlakken biedt Philips' BT2500W echter waar voor je geld.

1 Reactie(s) op: Philips BT2500W - Stijlvolle bluetooth-speaker

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 november 2014 12:36 Anoniem
  erg mooi
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.