Philips BT3500W - Lekker knallen met veel vermogen

Door: Justin Doornekamp | 12 november 2014 13:00

Overige elektronica

Heb je een iets groter budget voor een bluetooth-speaker of gewoonweg behoefte aan wat meer vermogen, dan biedt Philips de BT3500W. De speaker is een grotere variant van de eerder geteste BT2500W en we zijn benieuwd of je dat terug hoort.

None

Philips BT3500W

Prijs:

€ 79,99

Vermogen:

10W

Accuduur:

Ongeveer 5 uur

Gewicht:

500 gram

Afmetingen:

201 x 101 x 35 mm

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Prima audiokwaliteit
 • Extra vermogen
 • NFC-ondersteuning
 • Mooi vormgegeven
 • Minpunten
 • Mist een volle bas
 • Batterijduur
 • Microfoonkwaliteit

De Philips BT3500W vertoont veel gelijkenissen met de kleinere BT2500W en is zelfs even dik. Alleen in de breedte verschillen ze van elkaar: de BT2500W past exact twee keer in de 3500W.

De achterkant van de grote versie heeft daarnaast een klepje meegekregen om de speaker rechtop te zetten. Het klepje voelt helaas wat gammel aan, waardoor je het apparaat per ongeluk kunt omstoten. Het is desondanks wel een goed idee om de luidspreker schuin te zetten, omdat je het geluidsbereik hierdoor verbetert. Muziek gaat dan echt de kamer in, in plaats van recht omhoog.

Door het klepje aan de achterkant open te klappen, blijft de speaker staan.

Verschillende specificaties

In de vormgeving vind je dus veel gelijkenissen, maar zijn er op het gebied van de specificaties nog enkele verschillen te noemen? Een groot minpunt van de kleine Philips-luidspreker is dat de batterij slechts vijf uur meegaat en dat is echt weinig voor bluetooth-speakers in deze prijsklasse. Het Nederlandse elektronicaconcern brengt daar weinig verandering in met de BT3500W. Het batterijvermogen is met 2200 mAh bijna drie keer zoveel als de kleine versie, maar dat drukt zich gek genoeg niet uit in een langere batterijduur. Ook de BT3500W gaat vijf uur mee en dat is gezien de hogere prijs van het apparaat erg teleurstellend.

Geluidskwaliteit

Gelukkig onderscheidt de grotere luidspreker zich wel positief op andere vlakken. Zo kun je rekenen op een extra driver, 7 watt meer audio-uitgangsvermogen, een net iets betere signaal-ruisverhouding en NFC-ondersteuning. Geluid zou in theorie een stuk luider en helderder klinken, met minder ruis. Vooral van dat laatste had de kleine luidspreker last. Met deze versie van de speaker lijkt dat inderdaad verdwenen. De bas had nog steeds een stuk voller mogen zijn, want nu klinken nummers die al weinig bas hebben soms extra schel.

De BT3500W heeft wellicht wat weg van een handtasje.

Microfoon

De BT2500W heeft een microfoonondersteuning en deze is bij de grotere BT3500W eveneens aanwezig. Beide versies kampen echter met een tegenvallende kwaliteit van de microfoon. Door een aparte knop op het toestel kun je telefoontjes aannemen, maar mensen verstaan soms moeilijk wat je zegt door de matige microfoon. Philips mist hier een kans om zich te onderscheiden, want niet alle bluetooth-sets hebben een ingebouwd microfoontje.

Conclusie

Hoewel de BT3500W enkele minpunten van de kleine variant overneemt, waaronder de batterijduur en kwaliteit van de ingebouwde microfoon, is de luidspreker van Philips een betere keuze wanneer je op zoek bent naar wat meer vermogen. Als je goed zoekt is het prijsverschil immers minimaal.

3 Reactie(s) op: Philips BT3500W - Lekker knallen met veel vermogen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 november 2014 09:38 Anoniem
  Ik had bij deze toch echt gehoopt op 3500W vermogen. Ik ben zeer teleurgesteld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2014 09:39 Anoniem
  homo's houden heel erg van lekker knallen met veel vermogen ;) #gay
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 februari 2015 17:59 Anoniem
  Prima speakertje voor deze prijs. Dit is niet voor shitters, maar wel voor de 'Cat with real ears'.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.