Philips ErgoSensor monitor 241P4LRYES

Door: Michiel de Roode | 04 juli 2012 15:17

Internet & Thuis

Philips introduceert met de ErgoSensor monitor 241P4LRYES een milieuvriendelijke en ergonomische monitor voor de zakelijke markt. Wij hebben al eerder ergonomische beeldschermen onderhanden genomen, maar Philips heeft met de ErgoSensor op dit gebied weer iets nieuws bedacht.

Het scherm van Phillips is op het eerste gezicht een normaal 24inch-beeldscherm. Het heeft een resolutie van 1920 x 1080 en maakt gebruik van een TN-paneel. Het scherm maakt gebruik van WLED-backlight en heeft hierdoor een laag energieverbruik. Verder voldoet de Philips ErgoSensor aan de milieuvriendelijke TCO Edge-certificering. Dit betekent onder andere dat het scherm uit minstens 65 procent gerecycled plastic bestaat. Het scherm is voorzien van DVI, DisplayPort en een VGA-aansluiting. Gezien de zakelijke insteek is HDMI geen gemis. Handig voor randapparatuur of een usb-stick zijn de vier usb2.0-aansluitingen aan de linkerkant van het scherm. Daarnaast is er voorzien in een hoofdtelefoonaansluiting en ingebouwde speakers. Hiervoor moet u wel gebruikmaken van DisplayPort of de meegeleverde pc-audiokabel. Indien gewenst kan het scherm aan de wand worden gemonteerd. Wat het scherm echt bijzonder maakt zijn de ergonomische opties.

Ergonomisch

Het scherm is qua ergonomie van alle gemakken voorzien. Het scherm is dertien centimeter in hoogte verstelbaar en kan op zijn voet draaien. Daarnaast is het scherm van landschap naar portretstand te draaien met de pivotfunctie. Om u te assisteren bij het correct afstellen van het beeldscherm en een goede werkhouding, is het scherm voorzien van de ErgoSensor. Deze geeft advies over de juiste afstand tot het scherm en een correcte houding. De ErgoSensor heeft nog een aantal extra mogelijkheden. Als u langere tijd achter het scherm zit, herinnert de ErgoSensor u eraan om een pauze te nemen. Als niemand achter het scherm zit, dimt het scherm om energie te besparen. Zodra u weer plaatsneemt achter het scherm komt het weer uit de energiezuinige stand. In de praktijk werkt deze sensor prima. Desgewenst kan de ErgoSensor ook worden uitgeschakeld. Technisch is de ErgoSensor een CMOS-camera, die overigens niet als webcam bruikbaar is.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van het scherm is goed. Standaard meten wij een kleurreproductie met een Delta E-waarde van 6,5. Voor kantoorwerkzaamheden is dat voldoende. Met de meegeleverde SmartControl-software is het mogelijk zelf het scherm te kalibreren. Toch vinden wij het scherm ook na kalibratie niet geschikt voor fotobewerking. Het scherm maakt gebruik van een TN-paneel en heeft hierdoor een matige inkijkhoek. De zwartweergave is wel goed en er is geen lichtlekkage waarneembaar. Ook het contrast is met een gemeten waarde van 595:1 redelijk goed.

Conclusie

Philips levert met de 241P4RLYES een interessante monitor voor de zakelijke markt. Het scherm is energiezuinig en ergonomisch. Twee sterke punten voor een kantoorbeeldscherm. Het nadeel is dat de aanschafprijs van het scherm hoger is dan andere 24inch-beeldschermen. Daar staat tegenover dat u een solide scherm krijgt met een beeldkwaliteit die dik in orde is.

Philips 241P4RLYES

Adviesprijs € 285,-

Garantie 2 jaar (uitbreidbaar naar 5 jaar)

Oordeel 8/10

Pluspunten

Ergonomisch

Milieuvriendelijk geproduceerd

Laag energieverbruik

Goede beeldkwaliteit

Minpunten

Prijs

Inkijkhoek

Gebruikte apparatuur

Videokaart ASUS HD 7970 Direct CU2 TOP

Processor Intel Core i7 3960X

Moederbord ASUS Sabertooth X79 (Intel X79-chipset)

Geheugen Kingston 8 GB DDR3 @ 1600 MHz (KHX1600C9D3K4/8GX)

Blu-ray LG CH10LS20

Energiemeter Voltcraft Energy Monitor 3000

Kalibratie Colorvision Spyder 4 Elite

Besturingssysteem Windows 7 Home Premium SP1 (64 bit)

0 Reactie(s) op: Philips ErgoSensor monitor 241P4LRYES

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.