Philips Fidelio E5

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 02 december 2013 14:30

Overige elektronica

Draadloze speakers zijn ideaal: geen snoeren meer door je huis en je speakers kan je overal neerzetten waar jij wilt. Dit kan ook met de nieuwe E5, een set die Philips heeft toegevoegd aan de Fidelio-reeks.

None

Philips Fidelio E5 Prijs €699,- Geluidssysteem Dolby Digital 5.1, DTS Digital Surround Uitgangsvermogen subwoofer 90 Totaal vermogen (RMS) 210 W Uitgangsvermogen satellietluidspreker 120 W Frequentiebereik subwoofer 20-150 Hz Frequentie van satellietluidsprekers 150-20.000 Hz Aansluitingen Coax, Optische kabel, HDMI, aux Draadloze verbindingen Bluetooth en NFC
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Draadloze speakers
 • Draadloos afspelen
 • Bassweergave
 • Afspeelmogelijkheden
 • Design
 • Minpunten
 • Geen display
 • Bluetooth werkt niet altijd
 • Storend led-lampje

De Philips E5 in het algemeen

De set bestaat uit vijf speakers: twee bedrade speakers, een draadloze subwoofer en twee kleine, draadloze en mobiele speakers. De bedrade speakers zet je logischerwijs bij het apparaat dat je aansluit.

De subwoofer zet je overal neer waar je maar wilt, zolang er een stopcontact in de buurt is. De twee kleine speakers zijn voorzien van een accu, die opgeladen wordt zodra je speakers op de bedrade speakers zet. Haal je ze eraf, dan maken ze direct verbinding en kan je ze overal neerzetten. Dit werkt verbazingwekkend goed. De accu gaat relatief lang mee. Een dagje films kijken is geen enkel probleem.

De bedrade speakers dienen ook als laadstation voor de kleine, draadloze speakers.

Philips heeft goed nagedacht over het design van de Fidelio-lijn, en dat geldt zeker ook voor deze E5. Door de houten accenten bovenop de speakers krijgt de set een luxe en klassiek design. De draadloze speakers zijn zilverkleurig, wat ervoor zorgt dat de set bij ieder interieur past. Wij vonden het een mooie combinatie van chique en modern.

Geluidskwaliteit van de Fidelio

De geluidskwaliteit van de set is wat je mag verwachten van een set in deze prijsklasse. Het geluid is helder en de subwoofer laat heel duidelijk weten dat hij er is. Vind je dit storend, of wil je nog meer bas? Dan stel je de bas eenvoudig bij met de bijgeleverde afstandsbediening.

De kleine speakers hebben voor hun formaat een redelijk goed geluid. Ze zorgen voor een mooi ruimtelijk surround-sound effect. Verwacht echter niet dat ze zo goed zijn als de twee bedrade speakers. Ze dienen als ondersteuning en dat merk je in het geluid. Het formaat is ook zo klein dat je hier ook geen wereldgeluid uit hoeft te verwachten.

De kleine speakers zorgen voor een mooi ruimtelijk effect.

De Philips E5 in gebruik

Het aansluiten is zo gedaan. Je hebt verschillende aansluitingen tot je beschikking zodat je heel wat apparatuur aan kan sluiten. De set is voorzien van drie HDMI-aansluitingen en aansluitingen voor optische, coaxiale en aux-kabels.

Daarnaast is de set ook voorzien van een Bluetooth verbinding en NFC, waardoor je eenvoudig draadloos muziek luistert. Helaas werkt de Bluetooth-connectie niet op alle telefoons. Tijdens de test lukte het bijvoorbeeld niet om een Wolfgang smartphone via Bluetooth te koppelen, terwijl deze toestellen geen moeite hebben met andere Bluetooth apparaten.

Eenmaal met een toestel gekoppeld, werkte deze verbinding feilloos en is het een ideale manier om je favoriete muziek de kamer te laten vullen. Het gebruik van de draadloze speakers is kinderlijk eenvoudig. Je haalt ze van de bedrade speakers af en zet ze overal neer waar je maar wilt. Omdat ze vrij klein zijn, ben je niet gebonden aan een groot oppervlak. Een bijzettafeltje of zelfs de hoek van de bank kunnen prima als plaats dienen om de speaker neer te zetten.

Zowel de subwoofer als de draadloze speakers kan je overal neerzetten waar je wilt.

De set beschikt niet over een display waarop je alles kan aflezen. Je moet het doen met een led-lampje die op één van de bedrade speakers zit. Dit is toch wel vrij onhandig. Je weet bijvoorbeeld niet op welke stand je subwoofer staat ingesteld en het is ook onduidelijk op welk kanaal je set is afgestemd. Het led-lampje is daarnaast behoorlijk fel en zodra er een stilte valt, bijvoorbeeld in een film, begint het lampje te knipperen. Dit is zeker in een donkere ruimte wat storend.

Conclusie

Deze Philips E5 biedt een hoop mogelijkheden met een mooie geluidservaring. De kleine draadloze speakers zorgen ervoor dat je in heel je huis een ruimtelijk geluid kan creëren, ongeacht waar je zit en zonder dat je huis vol ligt met draden. Ze zijn wel echt een ondersteuning van de bedrade speakers en de subwoofer, maar ze geven je alsnog het surround geluid dat je verwacht.

De set ziet er daarnaast ook nog eens mooi uit. De draadloze afspeelmogelijkheden, Bluetooth en NFC, zijn een welkome toevoeging. Let er wel even op of je toestel via Bluetooth verbinding kan maken met de set.

0 Reactie(s) op: Philips Fidelio E5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.