Philips Hue Play Gradient Lightstrip: Ambilight op iedere tv

Door: Jeroen Boer | 03 september 2020 09:00

Hue
Nieuws

Signify, het bedrijf achter Philips Hue, heeft op elektronicabeurs IFA diverse nieuwe producten aangekondigd. Het meest opvallende product is de Hue Play Gradient Lightstrip die zich het beste laat omschrijven als Ambilight voor iedere televisie. Daarnaast zijn er nieuwe Hue-lichtbronnen aangekondigd.

Signify kondigt op IFA zes nieuwe producten aan waaronder uiteraard nieuwe losse lichtbronnen. In de reeks filament-lampen verschijnen twee nieuwe varianten. De White Filament G125 is een grote bol van ongeveer 125 mm terwijl de White Filament ST72 een veel grotere variant is van de Edison-vorm. Beide filament-lampen zijn bedoeld voor de E27-fitting. Ook voor de kleinere E14-fitting is er in de vorm van de Hue White Luster E14 een nieuwe lamp. Dit is een fysiek kleinere lamp dan de al bestaande ‘kaarslampen’ waardoor nu ook de kleinste armaturen slim gemaakt kunnen worden. Over die kaarslampen had Signify ook nieuws, want de nieuwe uitvoeringen ondersteunen naast Zigbee Light Link nu ook bluetooth waardoor je niet per se een bridge nodig hebt voor bediening met een smartphone.

Hue Filament
Hue Filament
Hue Luster
Hue Candle

Volledige lampen

Naast losse lichtbronnen verkoopt Signify ook complete lampen. Van de Hue Iris is een nieuwe uitvoering aangekondigd die met 570 lumen veel meer licht geeft. Daarnaast is de Iris nu verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast een zwarte en witte uitvoering worden er limited varianten in goud, rosé, zilver en koper aan het assortiment toegevoegd. Nieuws is verder dat de Iris nu ook bluetooth ondersteunt.

Daarnaast voegt Signify een zwarte uitvoering van de Philips Hue White and color ambiance Ensis hanglamp toe aan het assortiment. Deze hanglamp kan zowel wit als gekleurd licht weergeven en het plafond en ruimte in een andere kleur verlichten.

Hue Iris
Hue Ensis

Philips Hue Ambient Lightstrip

Philips staat niet alleen dankzij Hue bekend om kleurige verlichting, veel duurdere Philips-televisies hebben met Ambilight veelkleurige verlichting die gebruikt wordt om je kamer te verlichten op basis van de content om zo de kijkervaring intenser te maken. Bij sommige modellen kun je vervolgens weer Hue-lampen koppelen om het nog intenser te maken. Met de Philips Play Gradient Lightstrip kun je nu iedere televisie voorzien van ‘Ambilight’.

Hue Lightstrip
Je plakt de lightstrip aan de achterkant van de televisie.

Deze lightstrip bestaat uit drie delen en plak je aan de achterkant van je televisie aan de bovenkant en beide zijkanten. Hoewel de leds op de lightstrip technisch individueel kunnen worden aangestuurd, vertelde Signify dat het systeem in zeven zones is verdeeld: drie bovenop en twee aan iedere zijkant. Dat zou volgens Signify genoeg variatie moeten bieden om goed bij alle content aan te sluiten. Naast de lightstrip kun je nog maximaal negen andere Hue-lampen koppelen voor een nog intenser effect.

Hue Lightstrip
Er worden klemmen meegeleverd om de lightstrip vast te maken.

Televisies zijn er uiteraard in verschillende afmetingen, vandaar dat de Hue Play Gradient Lightstrip er in drie formaten is voor televisies van 55 tot 60 inch, 65 tot 70 inch en 75 tot 85 inch. Hoe groter de maat is die je nodig hebt, hoe meer de Lightstrip kost. De goedkoopste uitvoering die geschikt is voor televisies van 55 tot 60 inch kost 179,99 euro. En dan ben je er qua kosten nog niet, want naast de Hue Play Gradient Lightstrip heb je ook nog de al verkrijgbare Hue Play Sync Box nodig die 248 euro kost. Deze box is voorzien van vier hdmi-ingangen. Je kunt alleen beeld van een op de box aangesloten bron met het systeem gebruiken. Televisie kijken met lichteffecten via de in je televisie ingebouwde tuner kan dus niet. De Hue Play Sync Box is volgens Signify geschikt voor 4K-bronnen met een maximale verversingssnelheid van 60 Hz en ondersteunt HDR-formaat Dolby Vision.

We schreven eerder Ambilight overigens expres tussen haakjes, want in de productinformatie van Hue zul je de term Ambilight niet tegenkomen. Want hoewel de oorsprong wellicht gelijk was en het voor de consument één bedrijf lijkt, zijn Ambilight en Hue tegenwoordig van verschillende bedrijven. Philips televisies worden immers door TP-Vision gemaakt, terwijl het Philips Hue-systeem door Signify wordt gemaakt.

Beschikbaarheid en prijzen

Philips Hue Play Gradient Lightstrip (6 oktober)
- 55 inch (geschikt voor TV-maten van 55 tot 60 inch) - €179,99
- 65 inch (geschikt voor TV-maten van 65 tot 70 inch) - €199,99
- 75 inch (geschikt voor TV-maten van 75 tot 85 inch) - €229,99

Philips Hue Filament White G125 en ST72 (29 september) - G125 €39,99 / ST72 €34,99

Philips Hue Iris standard edition - Wit en Zwart (vanaf 6 oktober) - €99,99

Philips Hue Iris limited edition - Goud, Rosé, Zilver en Koper (vanaf 6 oktober) - €119,99

Philips Hue White and color ambiance Ensis hanglamp in zwart (vanaf 20 oktober) - €399,99

Philips Hue White kogellamp E14 lamp (vanaf 29 september) - €19,99 (1-pack) / €29,99 (2-pack)

Philips Hue White ambiance kaarslamp met Bluetooth (vanaf 8 september) - €29,99 (1-pack) / €44,99 (2-pack)

Philips Hue White and color ambiance kaarslamp met Bluetooth (vanaf 8 september) - €59,99 (1-pack) / €99,99 (2-pack)

0 Reactie(s) op: Philips Hue Play Gradient Lightstrip: Ambilight op iedere tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.