Philips PulseRelief - Behandelt pijnlijke spieren en gewrichten

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 09 oktober 2014 08:00

Hands-on

Vorige week heeft Philips op de Philips Innovation Experience de nieuwe PulseRelief aangekondigd. Een product dat spier- en gewrichtspijn moet verminderen, vanuit je luie stoel. Wij waren erbij en kregen een uitgebreide demonstratie van deze gezondheidsgadget voor consumenten.

Wat is de Philips PulseRelief?

De Philips PulseRelief is de opvolger van de TensRelief. Beide apparaatjes werken hetzelfde: door middel van TENS-technieken wordt je spier- en gewrichtspijn verlicht. TENS is een hele oude techniek die al tientallen jaren gebruikt wordt door fysiotherapeuten. Het nadeel is: dit wordt gedaan met veel plakkers en grote apparaten. Philips heeft het voor elkaar gekregen om dit een stuk kleiner en gebruiksvriendelijker te maken, waardoor een consument het product gewoon kan kopen en gebruiken.

De PulseRelief vermindert spier- en gewrichtspijn.

Het idee van zowel de PulseRelief als de TensRelief is dat het de pijn in spieren en gewrichten verminderd. Dit doe je door de twee plakkers die worden meegeleverd. Je plakt deze op je lichaam en vervolgens kun je de apparaatjes op de plakkers doen. Deze sturen een signaal door je spieren of gewrichten, van het ene apparaatje naar de ander. Hierdoor wordt er in je hersenen het zogenoemde endorfine aangemaakt. Er wordt dus door het apparaat zelf niets toegevoegd, maar je hersenen worden wel gestimuleerd. Endorfines zorgen er weer voor dat de pijn wordt verminderd.

Het verschil tussen de TensRelief en de PulseRelief is dat de PulseRelief volledig te besturen is vanuit een app. Dit biedt je vele malen meer mogelijkheden dan bij de TensRelief. De TensRelief werkte nog door middel van een apart apparaat dat bij de twee plakkers werd geleverd.

TensRelief app

In deze app kun je aangeven waar je pijn hebt. Daarna kan je uit één van de 15 TENS-behandeling kiezen en de app geeft je een indicatie over de tijd die deze behandeling duurt. Je kunt dit wel nog naar eigen wens aanpassen. Er staat geen limiet op hoe vaak je het apparaat per dag gebruikt en het is volgens Philips ook niet schadelijk. Wel wordt er aangeraden om twee keer per dag een behandeling te doen.

Kies in de app waar je pijn hebt, plak de plakkers op de aangegeven punten en kies je behandeling..

Het grootste pluspunt van deze PulseRelief is dat je hem draadloos kunt gebruiken. Je plakt de plakkers op bijvoorbeeld je arm en je kunt gewoon je shirt eroverheen dragen. Via een bluetooth-verbinding en je smartphone regel je dan de apparaatjes.

Komt de PulseRelief naar Nederland?

Philips heeft er destijds voor gekozen om de TensRelief niet in Nederland op de markt te brengen, maar alleen in Duitsland en Engeland. Ook met de PulseRelief zal dat in eerste instantie gaan gebeuren. De verwachting is dat deze eind dit jaar in de Duitse en Engelse schappen ligt. Wel verwacht Philips dat de PulseRelief ook naar Nederland komt. Wanneer dat zal zijn is nog onbekend. De verwachte verkoopprijs van de PulseRelief is 129 euro.

0 Reactie(s) op: Philips PulseRelief - Behandelt pijnlijke spieren en gewrichten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.