Philips Bass+ True Wireless – De instap voor draadloos

Door: lub-snoek | 15 september 2017 15:23

Review

De Philips Bass+ zijn betaalbare koptelefoons voor de basfanaten. Naast de traditionele koptelefoons komt in november ook een Bass+ True Wireless, die wij even mochten proberen.

Philips Bass+ True Wireless

Prijs
€ 130,-
Gewicht
12 gram-
Afmetingen
2,31 x 1,61 x 1,6cm (H x B x D)
Verbinding
Bluetooth 4.1
Frequentiebereik
9Hz – 21kHz
Impedantie
16 Ohm
Gevoeligheid
107dB
Drivers
8,2mm (0,3-inch)
Website www.philips.co
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Goed geluid
  • Indrukwekkende batterijduur
  • Betaalbaar
  • Minpunten
  • Formaat
  • Weinig pasvormen

De kenmerkend oranje verpakking van de koptelefoon verraad al een beetje dat de Bass+ True Wireless geen high-end product is. Dit mag de pret niet drukken, aangezien er ook meer dan genoeg vraag is naar gewone producten zonder poespas.

Groot

De Bass+ True Wireless zijn vrij groot, ze steken een flink stuk uit je oor en op de bovenkant zit ook nog een soort vin. Gelukkig zijn ze ondanks het formaat vederlicht en blijven ze goed zitten. De pasvorm wordt verbeterd door een rubberen vleugeltje waarmee je de koptelefoon stevig vast kunt zetten. Hoewel de vleugel niet vervangbaar is, krijg je wel drie maten voor het rubberen in-ear dopje.

Lees ook: Zo kies je de beste koptelefoon

Verbinden

Er is geen ‘leider’ bij het verbinden van de koptelefoon zoals bij de nieuwe True Wireless van Sony. Het is dus even aftasten wanneer je ze voor het eerst verbindt, aangezien de linker- en rechter koptelefoon elkaar op eigen houtje moeten vinden voor een synchrone verbinding. Nadat we beide tegelijk hadden aangezet, kregen we een pieptoon te horen met de melding dat de set was verbonden. Vervolgens verscheen de set als één koptelefoon in het bluetooth-menu op de smartphone.

Na het uitzetten van de set ging het opnieuw koppelen in de meeste gevallen in één keer goed. Op momenten dat slechts één oortje verbinding maakte, was het vaak een kwestie van het opnieuw opstarten van het andere oortje. Na een pieptoon maakte de set weer verbinding en werkte alles naar behoren. Over het bereik mogen we zeker niet klagen: de Bass+ True Wireless heeft geen moeite met een afstand van meer dan 25 meter.

Geluid

De Bass+ maakt zijn naam meer dan waar. Het geluid is bijzonder goed voor een True Wireless-koptelefoon en ook de bas mag er zeker zijn. Bij nader inzien is het formaat van de koptelefoon te verklaren: voor grotere drivers heb je nou eenmaal meer ruimte nodig. Vanwege de naam waren we bang dat de lage tonen de boventoon zouden voeren, maar dit valt reuze mee. In het geval van de True Wireless-variant betekent Bass+ gewoon een goede en gedetailleerde basweergave.

Bediening

De knoppen op de Bass+ True Wireless zijn groot, maar daardoor wel goed weggewerkt. Het ronde gebied op de buitenkant is één grote knop en beide koptelefoons hebben verschillende functies.

Met de knop op de rechter koptelefoon kun je de muziek pauzeren en afspelen en oproepen beantwoorden. Ook kun je met twee keer drukken het volgende nummer selecteren uit een afspeellijst en met drie keer drukken het vorige nummer.

De knop op de linker koptelefoon is ontworpen om het volume te bedienen. Een korte druk op de knop zet het volume zachter, terwijl twee keer drukken het volume harder zet. Door de bediening met slechts één knop zo slim te verdelen over de set heb je als gebruiker alle bedieningsmogelijkheden tot je beschikking, zonder te verdwalen in het aantal knoppen.

Batterij

Het formaat brengt nog een voordeel met zich mee: de batterijduur. De koptelefoon gaat maar liefst 6 uur mee en met de oplaadcase gaat deze nog eens 6 uur mee. Zo kun je de hele dag gebruikmaken van de Bass+ True Wireless zonder dat de set aan de stekker hoeft. Ook zie je de status van de batterij in je bluetooth-menu, wat een fijne toevoeging is.

Conclusie

De Bass+ True Wireless is een koptelefoon met weinig extra's, en dat is helemaal niet erg. Waar veel fabrikanten de kleine dopjes volproppen met functies en daardoor de prijs flink opschroeven, blijft Philips bij de basis. Hoewel de batterijduur en het geluid prima is, hadden we liever meer pasvormen gezien en een iets kleinere vormfactor. Toch mogen we voor het geld zeker niet klagen: voor 130 euro heb je een hele fijne koptelefoon waarmee je kennis kunt maken met de wereld van volledig draadloze koptelefoons. De Bass+ True Wireless werd gepresenteerd op IFA 2017 is vanaf november 2017 verkrijgbaar.

0 Reactie(s) op: Philips Bass+ True Wireless – De instap voor draadloos

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.