Phorce Freedom - Nooit meer een lege accu

© PXimport

Phorce Freedom - Nooit meer een lege accu

Geplaatst: 9 januari 2015 - 10:09

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Daan Doedens

De meeste smartphones en tablets houden het tegenwoordig wel een dag of langer uit. Toch komt het wel eens voor dat je accu iets minder vol is dan je zou willen. Met de Phorce Freedom - van Nederlandse makelij - hoef je daar nooit meer last van te hebben.

De Phorce Freedom is eigenlijk niets meer dan een tas met een externe accu. Zo hoef je je nooit meer druk te maken om een lege batterij op de terugweg en maakt het weinig uit als je je smartphone 's nachts eens vergeet aan de kabel te hangen. Lees ook: Zo haal je het meest uit je smartphone-batterij.

Uiterlijk

De Phorce Freedom ziet er van de buitenkant uit als een doodgewone tas. Daar is een logische verklaring voor: het ís een doodgewone tas. Onder de waterdichte buitenkant is voldoende ruimte voor een 13 inch-laptop, een tablet, eventueel een smartphone en wat tijdschriften of formulieren. Het enige wat opvalt is het kleine compartiment voor de accu, verstopt in het hoofdvak van de tas.

 

© PXimport

De Phorce Freedom heeft een simpel, maar daarom chique ogend uiterlijk.

De Freedom kan gedragen worden als een aktetas, maar heeft ook een losse band die je kunt gebruiken als schouderband, of aan de tas kunt bevestigen om hem te kunnen dragen als een rugzak. Over het design valt natuurlijk te twisten, maar het glimmende zwart en het redelijk minimalistische uiterlijk vallen bij mij wel in de smaak.

Accu

In de tas zit een apart vakje met daarin een accu van 15.000 mAh, genoeg om een iPad Air 2 een kleine twee keer volledig op te laden. Daardoor hoef je je devices nog maar een paar keer per week aan het stopcontact te leggen, de rest van de tijd kun je de Freedom het werk laten doen.

Een nacht opladen is voor de accu zelf ruim voldoende om weer vol te raken. Klein nadeel is wel dat er geen normale stekker geleverd wordt, zodat je de accu altijd via usb of een eigen usb-lader moet opladen.

Gebruik

De accu heeft twee usb-uitgangen, zodat je tegelijkertijd een smartphone en een tablet kunt opladen. Doordat de accu in de tas zit verstopt, kun je je devices gewoon blijven gebruiken als je bijvoorbeeld in de trein zit.

 

© PXimport

De accu gaat lang mee en zit handig verstopt in de tas.

De tas zelf doet wat je van een tas mag verwachten: hij zorgt dat je je spullen kunt meenemen. Met een prijs van 199 euro is de Freedom wel wat prijzig voor een externe accu, maar het aantal oplaaduren en natuurlijk de bijbehorende tas rechtvaardigen de prijs min of meer.

Conclusie

De Phorce Freedom is weinig meer dan een accu verstopt in een laptoptas, maar juist dat simpele gegeven maakt het tot een goed concept. De tas is niet onhandig in het gebruik en ziet er ook nog eens aardig uit. De accu heeft voldoende kracht om je smartphone en tablet meerdere keren op te laden. Goedkoop is hij niet, maar je krijgt er in elk geval altijd een opgeladen of tablet telefoon én een handige draagtas voor terug.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Draagmogelijkheden

Accuduur

Gebruiksgemak

Uiterlijk

Minpunten

Geen fysieke stekker

Conclusie

Phorce Freedom -------------- **Prijs:** € 199,- **Stroomsterkte:** 15.000 mAh **Uitgangen:** USB (2x) **Opladen:** 10W micro-usb **Afmetingen:** 42.5 x 32 x 8 cm **Gewicht:** 1.6 kg **Website:** [Phorce Freedom](http://phorce.com/products/phorce-freedom)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten