PhotoJoy (build 2061217)

Door: Ignace de Groot | 10 april 2012 13:49

Apps & Software

Wat doet u met uw digitale foto's? Heel af en toe nog eens bovenhalen in een diashow of in het beste geval een plaatsje geven in uw digitale fotolijst? Met PhotoJoy brengt u ze vaker én prominenter in beeld: als bureaubladachtergrond, geanimeerde screensaver of speelse gadget.

Meteen na de installatie heeft PhotoJoy het bureaublad al aangepast, maar met No, don't use this keert u netjes terug naar de vorige situatie. Zodra u het programma opstart, vindt u een viertal tabbladen terug in het hoofdvenster. Met het eerste tabblad Collages, past u de bureaubladachtergrond aan. U kunt uit een 25-tal ontwerpen (collages) kiezen, opgedeeld in een aantal thema's. De meeste collages moet u eerst nog downloaden, maar dat is zo gebeurd. Elke collage zet een aantal foto's op het scherm. U bepaalt zelf uit welke bronnen PhotoJoy moet putten: Flickr, Facebook en/of uw eigen fotomap(pen). Handig: kiest u ook Flickr, dan is het mogelijk de gewenste fotothema's (streams) in te stellen. U beslist ook zelf of en hoe vaak PhotoJoy van collage en/of van foto's moet wisselen.

PhotoToys

Met het tabblad PhotoToys plaatst u een PhotoJoy-gadget op uw bureaublad. Ook op deze manier krijgt u foto's op uw scherm te zien. Het aantal gadgets is op dit moment nog beperkt tot vijf. Het tabblad Screensavers spreekt voor zich. We tellen hier een achttal foto-schermbeveiligers, waarbij u opnieuw (bewegende) plaatjes te zien krijgt. De overige 23 exemplaren horen tot de categorie Animated Screensavers: hier geen foto's, maar wel soms verrassend fraaie animaties. Handig is nog dat u van elke screensaver een preview kunt opvragen. Echter hebben screensavers alleen nut bij de oude crt-schermen. Het vierde tabblad, Photo Library, is meer van het administratieve soort. Hier beheert u namelijk al uw fotoselecties. U voegt snel nieuwe fotolocaties toe of haalt ongewenste afbeeldingen weer weg.

Het hoofdvenster van PhotoJoy: collages, gadgets en screensavers.

PhotoJoy (build 2061217)

Freeware

Taal Engels

Download 472 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen

Oordeel 7/10

Pluspunten

Fraaie screensavers,

collages en gadgets

Flexibel: u bepaalt zelf de bronnen (en de thema's)

Minpunten

Niet altijd even stabiel

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: PhotoJoy (build 2061217)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.