Pi-Eyes: Google Glass op basis van een Raspberry Pi

© PXimport

Pi-Eyes: Google Glass op basis van een Raspberry Pi

Geplaatst: 27 juni 2014 - 10:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

Geen zin om een (dure) Google Glass te kopen maar wil je wel met een dergelijke bril experimenteren? Maak er dan zelf een op basis van een Raspberry Pi! Je hebt alleen nog wat 3D-geprinte onderdelen en een te slopen videobril nodig.

De creatievelingen van hardwarebedrijf Adafruit laten opnieuw van zich spreken. Met een handzaam stappenplan helpen ze iedereen die zelf een Google Glass-achtige cyberbril wil bouwen. Niet Google maar de populaire Britse microcomputer Raspberry Pi is daarbij het uitgangspunt. De Pi-Eyes kunnen bovendien gewoon op je eigen zonnebril worden gemonteerd.

De tutorial voor een eigen wearable display komt in verschillende delen. Allereerst moeten de basisonderdelen uit een 3D-printer komen. Dan begint het monteren van een videobril die als basis wordt gebruikt en worden de elektronische verbindingen gelegd.

Adafruit neemt je stap voor stap mee en heeft zijn eigen avontuur vastgelegd in foto's. Ook aan de videoconfiguratie op de Raspberry Pi is gedacht.

What's next?

De Raspberry Pi Foundation is in ieder geval enthousiast over het project. Zij denken dat ook spraakherkenning tot de mogelijkheden behoort en nodigen iedereen die een eigen cyberbril heeft gebouwd uit om contact met hen op te nemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten