Piezo 1.1.2

Door: richard-veenstra | 29 februari 2012 15:53

Review

Met Piezo neemt u gemakkelijk geluid op van verschillende applicaties. Het bedrijfje Rogue Amoeba had hier al het programma Audio Hijack Pro voor, maar het Mac-programma Piezo belooft u veel gebruiksgemak voor een zachtere prijs.

Piezo is bedoeld voor mensen die snel iets willen opnemen, zonder zich daarvoor door ingewikkelde menu's te hoeven worstelen. Na het downloaden kunt u de applicatie starten door te klikken op het icoontje. Een installatie is niet nodig. Bij de eerste keer opstarten wordt de Engelse handleiding als hulp weergeven. Het programma lijkt qua vormgeving op een ouderwetse radio en telt slechts twee knoppen, een menu en een invoerveld. Als eerste selecteert u de opnamebron achter Source. Standaard wordt er een aantal applicaties zoals Safari, FaceTime en iChat herkend, maar door op Other Application te klikken, kunt u ook gemakkelijk een programma als Skype of Spotify selecteren.

Met Piezo kaapt u gemakkelijk audio uit een ander programma.

Onderaan hebt u eveneens de mogelijkheid om het signaal van uw interne microfoon te selecteren. Bij My Recording geeft u een bestandsnaam aan en door op te opnameknop te klikken, wordt de opname meteen gestart. Piezo begint overigens pas met de opname zodra er daadwerkelijk geluid wordt afgespeeld, dit ziet u ook op de decibelmeters bovenaan het programma. Wanneer u de opname wilt stoppen, klikt u weer op de opnameknop en verschijnt er een vergrootglas achter uw net aangemaakte bestandsnaam. Eén klik op het vergrootglas brengt u naar de locatie van het bestand op uw harde schijf.

De handleiding wordt weergegeven zodra u de applicatie voor de eerste keer opstart.

Standaard wordt uw opname als gecomprimeerd mp3-bestand opgeslagen. Door op de tandwiel-knop te klikken, vindt u achter Quality vijf instellingen. Deze zijn onderverdeeld in For personal use en For internet distribution. De twee opties onder For internet distribution worden als standaard mp3-bestand met 128 of 256 kbit/s opgeslagen. Bij de andere instellingen wordt uw opname als AAC-bestand (met de extensie .m4a) opgeslagen. Het is met Piezo niet mogelijk om een opname in een niet-gecomprimeerd formaat op te slaan. Hiervoor moet u grote broer Audio Hijack Pro aanschaffen. De locatie waar uw opnames bewaard worden, is in te stellen onder Piezo / Preferences. Piezo bewijst zich als een handig gereedschap voor Mac-gebruikers die af en toe een Skype-gesprek, een audio-opname van een liedje dat afgespeeld wordt via Spotify of een spraakopname via de interne microfoon van de computer willen opnemen.

De decibelmeters van Piezo lichten op zodra er iets wordt opgenomen.

Piezo 1.1.2

Prijs $ 10,- (circa € 7,68)

Taal Engels

Download 3 MB

Proefversie Maximaal 10 minuten per opname

OS Mac OS X 10.6 of hoger

Systeemeisen 5,2 MB harde-schijfruimte

Maker Rogue Amoeba

Oordeel 9/10

Pluspunten

Gebruikersgemak

Goed geïntegreerd in OS X

Prijs

Minpunten

Geen ondersteuning voor niet-gecomprimeerde formaten

0 Reactie(s) op: Piezo 1.1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.