Pimp je pc in kerststijl!

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 23 december 2010 10:43

Apps & Software

Wanneer u in de kerststemming bent, kunt u natuurlijk uw hele huis versieren. Maar waarom dan de pc overslaan? Met een paar handelingen geeft u de pc een flinke kerstmetamorfose, van bureaubladachtergrond tot muisaanwijzer. Met de kerstkleuren rood en groen wordt het best een heftig feestje, maar dat mag ook wel één keer per jaar.

Bureaubladachtergrond

Het vervangen van een bureaubladachtergrond is zo gedaan, maar het is wel direct heel effectief, omdat het uw bureaublad direct een ander uiterlijk geeft. Er zijn ontelbare sites met leuke wallpapers, zoals, Wallpaperstock.net, Hongkiat.com en Smashing Magazine en uiteraard kunt u ook direct zoeken binnen Google Afbeeldingen. Sla de afbeelding op en klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. In het venster dat verschijnt klikt u op Bureaubladachtergrond. Klik op Bladeren, selecteer de achtergrond die u hebt gedownload en klik op Wijzigingen opslaan. De achtergrond is ingesteld. Verlaat het configuratiescherm niet, in verband met de volgende stappen.

Het is ook een leuk idee om zelf een achtergrond te maken: zie Maak een kerstwallpaper in Photoshop.

Een bureaubladachtergrond is zo aangepast, maar heeft een groot effect.

Vensterkleuren

Ook een leuk effect is het aanpassen van de vensterkleuren. Dit zijn de randen om de vensters heen, maar bijvoorbeeld ook de balk onderin Windows. Dit past u heel eenvoudig aan. Klik op Vensterkleur. U kunt nu een lekker felle rode kleur instellen die bij kerst past (of een andere kleur die u wilt). Door het vinkje te verwijderen bij Transparantie inschakelen worden de kleuren nog intenser. Klik op Wijzigingen opslaan.

Door een kleurtje toe te kennen aan de vensters, kunt u een nog groter kerststempel drukken op uw bureaublad.

Geluiden

Via de knop Geluiden in het venster Aan persoonlijke voorkeur aanpassen kunt u leuke kerstgeluiden hangen aan bepaalde Windows-acties. Het koppelen van geluiden is eenvoudig, maar u moet ze wel even downloaden. U vindt leuke geluidjes op diverse sites, zoals Christmas Wavs, Sounds of Christmas en Xmastime Christmas Wavs (het zijn geen professionele sites, maar de geluiden zijn er niet minder leuk om. Hebt u eenmaal geluiden, dan koppelt u ze eenvoudig door onder Programmagebeurtenissen te klikken op een actie en vervolgens op Bladeren.

U kunt geluiden koppelen aan gebeurtenissen in Windows.

Muisaanwijzers

Dan hebben we nog de muisaanwijzers. Uw muisaanwijzer is altijd in beeld wanneer u werkt binnen Windows, en dus is het aardig om ook die een kersttintje te geven. Er zijn veel sites die leuke muisaanwijzers aanbieden, zoals cursors-4u.com. Wanneer u leuke muisaanwijzers hebt gedownload, klikt u in het venster Aan persoonlijke voorkeur aanpassen op Muisaanwijzers wijzigen aan de linkerkant. In het venster dat verschijnt, klikt u op de aanwijzer die u wilt wijzigen en vervolgens op Bladeren. Blader naar de zojuist gedownloade cursor en klik op Openen. U hebt nu één specifieke muisaanwijzer aangepast en op deze manier zou u ze één voor één kunnen vervangen. Pas alleen op dat het niet té druk wordt.

U kunt een gedownloade cursor instellen als standaardmuisaanwijzer.

Accountafbeelding

Dan nog de kers op de taart, uw accountafbeelding, oftewel de afbeelding die wordt getoond voordat u inlogt met uw account. Deze is eveneens eenvoudig aan te passen. Op de website www.iconarchive.com vindt u leuke kleine kerstafbeeldingen, kies er één uit en bewaar de afbeelding op uw harde schijf. Ga daarna terug naar het venster Aan persoonlijke voorkeur aanpassen en klik aan de linkerkant van dit venster op Uw accountafbeelding aanpassen. Klik op Zoek naar meer afbeeldingen, blader naar het plaatje dat u wilt gebruiken en klik op Openen. De accountafbeelding is nu opgeslagen.

Uw accountafbeelding kunt u uiteraard ook een kersttintje geven.

Snel klaar met kerstthema’s

Hebt u geen zin om al deze onderdelen handmatig aan te passen? Dan kunt u ook een kant-en-klaarthema installeren. U downloadt deze bijvoorbeeld via www.windows7themes.net. Download en open een themabestand en dit wordt automatisch geladen.

U kunt natuurlijk ook gewoon een thema downloaden.

Het eindresultaat

En zo heeft u in een paar stappen uw desktop omgetoverd in een kerstfeest. Zoals gezegd, met de olijke kerstkleuren is het een flinke ker(st)mis, maar gelukkig is dat zo weer ongedaan gemaakt. Klik in Aan persoonlijke voorkeur aanpassen op Windows 7 onder Aero Thema’s en alles is in de originele staat hersteld, ook de muisaanwijzer.

Het eindresultaat is een flinke kermis, maar het is natuurlijk maar voor even.

0 Reactie(s) op: Pimp je pc in kerststijl!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.