Plantronics Voyager 8200 UC – We hebben een beller

Door: lub-snoek | 29 oktober 2017 08:38

Review

We kennen het merk Plantronics vooral van hun apparaten om handsfree te kunnen bellen. De Plantronics Voyager 8200 UC is een iets duurdere koptelefoon die vooral voor de regelmatige beller interessant zou moeten zijn. Wij mochten wat belletjes plegen met de Voyager 8200 UC.

Plantronics Voyager 8200 UC

Prijs: 340 euro
Verbindingen: Bluetooth, koptelefooningang
Functies: NFC, Actieve noise-cancelling
Website: plantronics.com
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Comfort
  • Functies met bellen
  • Twee apparaten koppelen
  • Opbergzak
  • Minpunten
  • Prijs
  • Bediening met knoppen

Kussens

De Plantronics Voyager oogt heel comfortabel en bevestigt dit gelijk op het moment dat we de koptelefoon opzetten. Dankzij de zachte kussens op zowel de oorschelpen als de hoofdband kun je de Voyager enkele uren dragen zonder dat deze irriteert. De hoofdband is van een materiaal gemaakt dat ademt, waardoor die niet zweterig wordt. De oorschelpen hebben dit niet – wat logisch is vanwege de isolatie – maar kunnen hierdoor wel een beetje benauwd worden.

Verbinding

Het duurde vrij lang voordat we een werkende verbinding hadden tussen de koptelefoon en een smartphone. Bij zowel Android als iOS verschijnt de Voyager 8200 niet gelijk in het bluetooth-menu. Op het moment dat er verbinding is gemaakt, blijft deze echter stabiel en staat deze ook tussen de apparaten waarmee eerder verbinding is gemaakt. Dankzij de klasse 1 bluetooth-chip is de verbinding sterk en je tot enkele tientallen meters gewoon blijven luisteren of bellen.

Op de hoogte

Bij het aanzetten van de koptelefoon krijg je gelijk melding van de batterijstatus in de vorm van een spraakboodschap. Daarnaast kun je dankzij de bijbehorende app precies zien hoelang je nog kunt werken met de huidige batterijstatus. Dit alles zorgt voor een zorgeloos gebruik, omdat je altijd weet waar je aan toe bent.

Ook bij het in- en uitschalen van de Open Mic-functie krijg je een melding of deze aan- of uitstaat. De microfoon wordt overigens ook uitgeschakeld bij het afzetten van de koptelefoon. Hierdoor kan degene aan de andere kant van de lijn niet meeluisteren als je even je koptelefoon afzet om een vraag te stellen aan een collega. Deze functie werkt in veel van de gevallen, maar voor belangrijke gesprekken zouden we je toch aanraden om de knop te gebruiken – dan weet je zeker dat ie uitstaat.

Meer zielen meer vreugd

Een enorm handige functie van de Voyager 8200 UC is dat je deze kunt koppelen met twee bluetooth-apparaten. De koptelefoon herkent automatisch van welke bron er muziek of audio wordt verstuurd en schakelt automatisch over naar die bron. Zo kun je naar muziek luisteren via je laptop, waarna je een oproep beantwoord met je telefoon – de koptelefoon doet het rekenwerk.

Muziek

Hoe handig de koptelefoon ook is als het op bellen aankomt, je wil ‘m toch ook gebruiken voor het luisteren van muziek. En ook op dat gebied stelt Plantronics niet teleur. Veel muziek komt goed uit de verf met de Voyager 8200 UC door een aanwezige bas en een duidelijk midden- en hooggebied.

Op de linker oorschelp vinden we de bediening voor je muziek. Met drie knoppen kun je muziek pauzeren en afspelen en het vorige of volgende nummer uit de afspeellijst selecteren. Het volume regel je via een draaischijf, welke je met korte schuifbewegingen bedient. Dit ziet er leuk uit, maar werkt in de praktijk niet zo soepel. Het is namelijk niet mogelijk om de draaischijf vast te houden in een bepaalde richting om het geluid harder of zachter te zetten – voor elke stand moet je een draaitje geven. Hierdoor voelt het al snel rommelig als je snel het geluid veel zachter wil zetten. Gelukkig kun je de koptelefoon ook gewoon afzetten om de muziek automatisch te pauzeren.

Noise Cancelling

Zowel in bel- als muziekmodus kun je gebruikmaken van actieve noise-cancelling. Je kunt hierbij kiezen uit drie standen: uit, stand 1 en stand 2. De meest lichte stand van noise-cancelling is het prettigst op lange termijn, maar is dan ook niet enorm sterk. De tweede stand is heftig genoeg om zelfs in de meest rumoerige omgevingen een gesprek te kunnen voeren, maar heeft wel een negatieve invloed op de geluidskwaliteit – iets wat je vooral bij muziek merkt.

We hebben een beller

De Plantronics Voyager is een vrij dure koptelefoon als je kijkt naar zaken als geluid en vormgeving. Als het op bellen aankomt heeft de koptelefoon van Plantronics echter genoeg leuke functies om deze – vooral voor de frequente beller – heel interessant te maken. Vind je muziekkwaliteit belangrijker dan bellen? Dan zijn er genoeg goedkopere en betere koptelefoons op de markt.

0 Reactie(s) op: Plantronics Voyager 8200 UC – We hebben een beller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.